2023. december 9., Natália

Vélemény

#eger #oroján sándor #fidesz #közgyűlés #bódás bianka #rinocéroszbőr-díj

Az első Rinocéroszbőr-díj nyertese: Oroján Sándor

Csarnó Ákos 2022.01.28. 10:45

A fideszes frakcióvezető az év első közgyűlésén elismerésre méltó szónoki képességgel és színészi játékkal állította, hogy a pártjának semmi köze Bódás Bianka ügyéhez.

Sokat gondolkodtam, vajon milyen elismerésben lehetne részesíteni szegény egri közéleti szereplőket, politikusokat. Sokszor ér bennünket az a vád, hogy csak bírálni és beszólogatni tudunk. Ezen most változtatunk, és a havi rendszerességgel megtartott egri közgyűlésen előadó, illetve fellépő szereplők között kiosztjuk az Egri Ügyek elismerését, a Rinocéroszbőr-díjat.

Szeretném már az elején leszögezni, hogy irtó erős a verseny, komoly a felhozatal, az aspiránsok jó magyar szokás szerint egymást húzzák vissza a kondérba, még ürdüng se kell nekik, aki esetleg visszatuszakolná őket. Az erős versenyben azért három fő mégiscsak kimagaslott: Császár Zoltán képviselő (aki nem ért és nem hall semmit), Mirkóczki Ádám polgármester (akit bántanak) valamint Oroján Sándor frakcióvezető (aki frakcióvezető).

Történt a közelmúltban egy fránya eset, az a bizonyos Bódás-gate. Bódás Bianka (szegény már biztos százszor megbánta, hogy Egerben próbált szerencsét) polgármester szeretett volna lenni, de ehhez neki kellett volna először is néhány ajánlás. Az a néhány száz ajánlás biztosan nem jött volna össze, ha csak maga gyűjtögetett volna, ezért valaki segített neki.

 

Még a választás lebonyolítása előtt kiderült a turpisság. Az ellenzék polgármester-jelöltje, Mirkóczki Ádám feljelentést tett, ezzel párhuzamosan a Fidesz is, ám nem a visszaélést szerették volna leleplezni, hanem azt kezdték hangoztatni, hogy személyes adatokkal éltek itten vissza egyesek. Hosszas vívódás – és egy rendőrségi nyomozás lezárása – után kiderült, hogy Bódás Bianka nyakig benne volt a választási csalásban. Vagyis a fideszes ajánlóívekről pár ajánlás és (khmmm) aláírás is átkerült a saját íveire. Ez a nyilvánvalón túl rendőrségi megerősítést is nyert, mivel Bódás ajánlóívei mellett a fideszes jelöltek ajánlóíveit is lefoglalták összehasonlításképpen. A rendőrség szerint, valamint a jogerős(!) bírósági határozat alapján is megtörtént tehát a választási csalás.

 

Mivel az ítélet (és valószínűleg a nyomozás) nem tért ki magára az elkövetés módjára, csak az eredménnyel takarózhat mindenki. Az egri ellenzéknek rendkívül jól jött az ügy, joggal lehet gyepálni a fideszes szereplőket, főleg Pajtók Gábort, aki „se nem cáfolni, se nem megerősíteni” nem akarja szerepét a 2019-es választásokban, de Oroján Sándort is, aki a legutóbbi ülésen a következőket mondta a kamerába:

Önök milyen következtetést vonnának le abból az egyszerű tényből, hogy a Fidesz összes ajánlóívét megvizsgálták, és senkit nem gyanúsítottak semmivel, még csak szabálytalansággal sem?

Az év első közgyűléséről televíziós közvetítés is készült, így olvasóink a lent beágyazott videón, a 40. perc 45. másodpercétől megfigyelhetik a színészi játék azon fokát, ami a rinocéroszbőr kecsességét idézi, egyben kínálja magát a díjunk elnyerésére.

 

 

De fordítsuk komolyra a szót, ha már mi is meg lettünk szólítva. Mi a következő, logikus következtetést vontuk le a Bódás ügyben:

Ha a percek alatt összegyűjtött Habis-ajánlásokat és a többi képviselői ajánlást pár óra alatt leadták a helyi választási irodának, az ajánlóívek már nem maradhattak kint a gyűjtőknél, így csak egy módon kerülhettek át az ajánlások, adatok Bódás íveire: úgy, hogy valaki a Kubatov-listáról átadott kellő számút a kamujelöltnek. Mi még azt is elhisszük, hogy néhány érintett képviselőjelölt nem tudott erről az egész gaztettről, azonban a vezetés, a kampányfelelős és még magasabb szinteken már kell, hogy legyen olyan prominens, aki tisztában volt azzal, hogy éppen milyen bűncselekményt követnek el.

Mert, mint korábban is említettem, ha nem voltak ajánlóívek a Polgárok Házában akkor hogyan juthatott hozzá Bódás az ajánlásokhoz, ha nem terepi munkával szerezte azokat? Nyilván nem betöréssel.

 

Nos, Oroján Sándor fentebb idézett és látványosan kiemelt mondata után már nem kérdés, hogy kit illet a januári Rinocéroszbőr-díj! Gratulálunk!

 

 

(Indexkép: Domán Dani)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló