2024. május 28., Emil Csanád

Eger ügye

#eger #ítélet #bódás bianka

Másfél év börtönt kapott Bódás Bianka, a kamugyanús egri polgármesterjelölt

Kovács Dávid 2022.01.21. 10:24

Az ítélet jogerős, de a szabadságvesztés letöltését két évre felfüggesztették.

Két rendbeli választás rendje elleni bűncselekmény miatt 1 év 6 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélték Bódás Biankát, aki a 2019-es egri önkormányzati választás harmadik polgármesterjelöltjeként szállt be a város vezetésért vívott küzdelembe. Az ítélet jogerős, de a szabadságvesztés letöltését két évre felfüggesztették, értesült az EgerInfo.

 

A kamujelöltnek tartott Bódás Bianka ellen a jelenlegi polgármester, Mirkóczki Ádám tett feljelentést, miután Bódás lebukott az ajánlások hamisításával. A portál egy képet is megosztott egy a törvényszéki végzésben feltűnő felsorolásról, amelyen jól látszik, hogy a rendőrség kizárólag Fidesz-KDNP-s jelöltek íveit foglalta le a nyomozás során.

Erős a gyanú, hogy a Fidesz aláírásgyűjtő íveiről egyszerűen átmásolták Bódás Bianka íveire az adatokat és valakik odahamisították az aláírásokat is"

– nyilatkozta még 2019-ben portálunknak Mirkóczki Ádám, és már akkor jelezte, hogy feljelentést tesz a választás rendjének megsértéséért.

 

Bódás Bianka egyébként Istenmezején nőtt fel fel, később a Schmuck Andor-féle Magyar Szociáldemokrata Pártnál helyezkedett el szóvivőként, majd a kamugyanús Együtt 2014 alelnöke lett – ez az a párt, amely miatt a Bajnai Gordon-féle Együtt pártot a 2014-es választás előtt nem tudta bejegyezni a Fővárosi Törvényszék.

 

Bódás Bianka aztán 2019-ben a fideszes Habis László és az akkor még jobbikos Mirkóczki Ádám mellett harmadikként feltűnt az önkormányzati választásokon, mindjárt Schmuck Andornak jelentette be a Heti TV-n, hogy Eger polgármestere szeretne lenni. Noha magát balliberális érzelműnek nevezte, a helyi fideszes média komoly figyelmet szentelt neki – feltételezhetően okkal.

 

Az Egri ügyek egyébként épp a héten érdeklődött az Egri Törvényszéknél Bódás Bianka ügyében. Arra voltunk kíváncsiak: történt-e már tárgyalás, ha igen, született-e ítélet, az megismerhető-e, illetve ha nem történt még ítélethozatal, mikorra várható a bíróság döntése, továbbá az nyilvános tárgyalás keretein belül fog-e lezajlani. Kérdéseinkre nem kaptunk választ.

 

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló