2024. július 21., Dániel Daniella

Eger ügye

Egy egykori kamupárt társalapítója is indulna Egerben polgármesternek

2019.11.30. 00:00

Ki emlékszik még az Együtt2014 nevű kamupártra? A szervezet egyik alapítója egészen véletlenül Egerben lenne polgármester.

 

Beindult a nagy kampány, most már hivatalosan is. Csütörtökön az egységbe szerveződött ellenzék mutatta be jelöltjeit, pénteken pedig a Fidesz tolta be a kampánybiciklit, hogy aztán megzsarolhassa az egrieket.

 

És máris megjött az első meglepetés, portálunk ugyanis megtudta, hogy Habis Lászlónak és Mirkóczki Ádámnak máris van egy versenytársa az egri polgármesteri székért. Mindjárt mondjuk, hogy ki is ő pontosan, de előtte tennénk egy fontos kitérőt.

 

Magyarországon a 2014-es választások előtt lendült fel igazán a kamupártbiznisz, amelyhez a Fidesz által kialakított feltételek adták meg az elegendő lökést. Nem volt ez véletlen akkor sem és a mai napig sem az, azóta több olyan helyzet is kerekedett az ügyeskedésekből, hogy pont egy kamupárt kamujelöltje vitte el azt a néhány szavazatot, amely esetleg egy fideszes politikus leváltásához kellett. Cserébe ezek a kamupártok elviszik az állami, sokszor százmilliós nagyságrendű támogatásokat, és az esetek többségében ennek nincs valódi jogi következménye.

 

Csak hogy egy példát említsünk: Budapest 15-ös számú választókörzetében 2014-ben a kormánypárt jelöltje mindössze 56 szavazattal kapott többet baloldali ellenfelénél. Itt az Együtt2014 nevű párt embere 197 szavazatot ért el. Ez az Együtt2014 nem azonos az akkori Együtt – Korszakváltók Pártjával, amelyet még Bajnai Gordonék alapítottak.

 

Nem volt nehéz akkor sem kitalálni, hogy miért alakult az Együtt2014, amely addig nem létezett, nem hallatta a hangját, és utána sem volt érdemi tevékenysége. De a kampánypénz megérkezett, és biztosan szépen, okosan és tisztességesen lett elköltve, miközben a Fidesz is dörzsölhette a tenyerét.

 

Nos, ennek az Együtt2014-nek az egyik alapítója volt egy Bódás Bianka nevű hölgy is, aki a Magyar Szociáldemokrata Párt korábbi szóvivője is. Utóbbi első embere Schmuck Andor, aki a hazai politikai élet egyik legnagyobb kalandora, hogy finomak és udvariasak maradjunk.

 

A kamupárt után irány Eger!

 

Bódás Bianka most Eger polgármestere szeretne lenni. Ezt egészen véletlenül Schmuck Andornak jelentette be csütörtökön a Heti TV kamerái előtt. Bódás Bianka elmondása szerint Istenmezején nőtt fel és a szíve csücske Eger. A motivációjáról így nyilatkozott: látja, hogy milyen szépen fejlődik Eger, és sokat gondolkodott azon, hogy a fiataloknak mit lehetne még „odavinni”, és kedvet kapott az aktívabb közéleti élethez.

 

A körítés se semmi: Bódis Bianka volt nemrég Izraelben és ott világosodott meg a kultúrák találkozása láttán, hogy ő a szélsőségek ellen szeretne tenni. Nem máshol, Egerben.

 

Már a kampányfotózáson is túl van Bódás Bianka, aki a nemrég felfuttatott Facebook-oldalán be is mutatta a legjobb képeket, íme:

 

 

Végre egy hiteles jelölt, aki részéről csak egészen véletlen egybeesés, hogy olyan üzenetekkel szól a közvéleményhez, amely a Fidesznek kedvez. Mindenesetre Schmuck Andornál ő lett a hét embere. Erős kezdés.

 

 

Bemutatták az Egységben a Városért képviselőjelöltjeit, ők szállnak szembe a Fidesszel Egerben

Pártkatonák helyett tapasztalt várospolitikusok, mérnökök, vállalkozók, civilek, szakemberek, valamint a Vármúzeum volt igazgatója is az egri ellenzék közös önkormányzati körzeti jelöltjei között. Bemutatták csütörtökön Egerben az Egységben a Városért Egyesület önkormányzati képviselőjelöltjeit, akik az ellenzéki pártok támogatását maguk mögött tudva küzdenek meg a Fidesz-KDNP jelöltjeivel az október 13-i önkormányzati választásokon.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló