2021. november 28., Stefánia

Eger ügye

Az egri Fidesz megint elővette a zsarolókártyát: ha nem Habis nyer, itt vége mindennek

Kondor András 2019.11.30. 00:00

Szerintük senki más, csak ők képesek jól vezetni a várost

 

Ahogy arról beszámoltunk, csütörtökön az egységes egri ellenzék bemutatta az egri önkormányzati képviselőjelöltjeit is, akik Mirkóczki Ádám polgármesterjelölt oldalán indulnak az októberi helyi választásokon. Az Egységben a Városért jelöltjei gyűrűjében Mirkóczki kijelentette:

 

„Egerben ma már csak a Habis László vezette Fidesz pártpolitizál. Egyszer megkérdezték tőlem, hogy mi a különbség köztem és Habis László között. Akkor azt mondtam, Habis lokálpatriótából lett fideszes pártkatona, én pedig sok-sok év pártszóvivősködés után lettem egy olyan lokálpatrióta egyesület tagja, amely a pártérdekek felett áll - mondta Mirkóczki, aki szerint október 13-án az egrieknek két választása van: aki azt akarja, hogy folytatódjon az a hűbéri alapokon nyugvó rendszer, ahol senkinek nincs beleszólása semmilyen helyi ügybe és ahol csak a Fideszhez való lojalitás számít az élet minden területén, az válassza Habis Lászlót és a Fidesz jelöltjeit.”

 

Az ellenzéki jelöltek névsorát, és a csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzottakat IDE KATTINTVA lehet emésztgetni, mi most a Fidesz mai bejelentésével folytatjuk, ugyanis a párt egri szervezete is megnevezte a jelöltjeit.

 

Szívesen szolgálnánk helyszíni élménybeszámolóval, kérdeztünk is volna sokat Habis Lászlótól, Nyitrai Zsolttól, de a sokszínű és roppant lojális Fidesznél úgy érezték, a haveri médiumok, propagandaszócsövek mellett nincs helye másnak, így nekünk egyszerűen nem küldtek meghívót az eseményükről. Ami annyira nem meglepő, mert sosem hívnak semmilyen sajtótájékoztatójukra, vagy csak valahol elakad az a fránya meghívó, de sebaj, majd legközelebb.

 

Szerencsére a helyi Fidesz zsebportálja és propagandaharsonája, a városi közpénzekkel csurig kitömött Eger Hírek élőben közvetítette a jeles eseményt, ahová Nyitrai Zsolt és Habis László egy tandembringával érkezett. Fura volt látni, hogy Eger polgármestere kormányozza azt a biciklit, de a látszatért mindent, hátha így az a kép jön le, hogy nem Nyitrai osztja a lapokat mindenben – gondolhatták a kormánypárt egri performanszmesterei.

 

Habis László Facebook-oldalán nemrég ki is tette a tandemezs élményszámba menő képi ábrázolását:

 

 

Miután az egriek megtudhatták, hogy Habis László és a Fidesz politikusai szívvel, na meg lélekkel szolgálják a várost, a helyieket, jött a szokásos bekeményítés, amelyet most Nyitrai Zsolt szteppelt végig. Úgy tűnik, a már sokszor – és már nem is burkoltan – előásott sztorit fogják ismételni unásig, vagy amíg a mosodából el nem jut az agyakig. Ez pedig ez a roppant gáláns tételmondat: Ha nem a Fidesz fogja vezetni ezt a várost, akkor itt tulajdonképpen nem lesz semmi.

 

Ráadásul ennél is sikerült lejjebb helyezni a lécet, hiszen a dobó tér kellős közepén Nyitrai Zsolt képes volt arra utalni, ha nem ők nyernek, már a most elkezdett beruházások sem fognak befejeződni. Újak aztán meg nem is lesznek, mert hát ha nem ők, akkor senki.

 

Ez a fajta kommunikáció tulajdonképpen az egriek semmibe vétele, amely lényege, hogy vagy a Fidesz, vagy akkor tulajdonképpen senki. Mert ha nem a Fidesz, akkor Kedves Egri Állampolgár, akkor itt mindenkit alaposan megszívatunk, nem dolgozunk mi ezért a városért, egye meg a fészkes fene, rohadjon rá arra a sok butára, aki azt merte képzelni, hogy van itt más alternatíva is – jön át az üzenet.

 

Ha ez tényleg szimpatikus valakinek, akkor a lenti listán szereplő jelöltekre lehet szavazni majd októberben. De addig vár ránk egy minden bizonnyal az eddigieknél is ocsmányabb kampány, ahol majd szivárványkoalícióznak, ellenzéki összefosásoznak és karaktergyilkolnak azok, akik szerint így kell egy hatalmat megtartani és a választók bizalmát elnyerni.

 

A Fidesz-KDNP jelöltjei (alattuk az egységes ellenzéki aspiráns nevével):

 

1-es választókörzet
dr. Csetneki Attila

 

Császár Zoltán

 

2-es választókörzet

Lombeczki Gábor

 

Komlósi Csaba

 

3-es választókörzet
dr. Hegedűs Csaba

 

Ifj. Sós Tamás

 

4-es választókörzet
dr. Stefán Zoltán

 

Farkas Attila

 

5-ös választókörzet
Kovács-Csatlós Tamás

 

Tóth Zoltán

 

6-os választókörzet
Juhász Ádám

 

Földvári Győző

 

7-es választókörzet

Orosz Lászlóné Ibolya

 

Berecz Mátyás

 

8-as választókörzet
Oroján Sándor

 

Karanyicz Balázs

 

9-es választókörzet
Martonné Adler Ildikó

 

Keresztes Zoltán

 

10-es választókörzet
Honfi Gábor

 

Mirkóczki Zita

 

11-es választókörzet
Gál Judit

 

Minczer Gábor

 

12-es választókörzet
Bódi Zsolt

 

Hamza István

 

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló