2024. május 24., Eszter Eliza

Eger ügye

Beröffentette az egri kamujelölt kampányát a fideszes lakájmédia

2019.11.30. 00:00

Meglepően illedelmes tudósítások szóltak a magát balliberálisnak valló jelölt fura programjáról. Bódás Bianka szerint az egriek egyórás ingyenes parkolása "zöld öngyilkosság lenne".

 

Lelkesen, minden irónia vagy gyalázkodás nélkül számolt be Bódás Bianka, a magát egri polgármester-jelöltnek kinevező egykori kamupárti szereplő Dobó téri bemutatkozásáról a komplett fideszes média, vagyis az önkormányzati fenntartású TV Eger, az önkormányzati pénzből kitömött Eger Hírek, valamint a fideszes médiaalapítvány tulajdonában lévő Heol. A nagyfokú figyelem furcsaságát leginkább az adja, hogy Bódás Bianka magát - a TV Eger tudósítása szerint - balliberális érzelműnek nevezte, ami a Fidesz-médiában lényegében a patás ördög szinonímája. Persze ez nem véletlen: ha csak néhány tucat, néhány száz ember elhiszi Bódásról, hogy valódi ellenzéki jelölt, az szavazatokat vehet el az ellenzéki pártok által támogatott, az Egységben a Városért Egyesület színeiben induló Mirkóczki Ádámtól.

 

Persze erre nem sok esély van, ha rápillantunk Schmuck Andor egykori üdvöskéjének "programjára". A hölgy például teljesen véletlenül az Egységben a Városért egyik legfőbb programpontját, az egriek számára biztosítandó egyórás ingyenes parkolás lehetőségét támadta be. Szerinte ez "zöld öngyilkosság" lenne, bármit is jelentsen ez. Ehelyett inkább az egri parkolóházat tenné ingyenessé, amiről nem tudni, mitől okozna kisebb légszennyezést a városban. Nem beszélve arról, hogy nem attól lesz tisztább Eger levegője, hogy az egriek a saját városukban sem parkolhatnak legalább egy órát ingyen a belvárosban, hogy legalább az ügyeiket el tudják intézni.

 

 

Az Egységben a Városért másik programpontját, az online népszavazás intézményét viszont simán lenyúlta a hölgy.

 

Egy ígéret mellett már a TV Eger tudósítása sem mehetett el némi odaszólás nélkül: Bódás egyszerűen "több fát" szeretne a városba, de hogy hova, milyen ütemben, milyen koncepcióban, arról nem beszélt. Az, hogy az éppen csak elkészülő Dobó teret "újraépítené", már csak a koktélcseresznye a habon.

 

A legszebb ígéretet azonban még kiemelnénk a végén: Bódás megszüntetné a pártfrakciók alapítását az egri közgyűlésben, sőt, korlátozná, hány ciklusra lenne megválasztható a polgármester. Ezzel csak annyi baj van, hogy konkrétan alkotmánymódosításra lenne szükség, ha be akarná tartani az ígéretét.

 

Tényleg nem akarjuk bántani ezt a dekoratív, alapvetően szimpatikusnak tűnő hölgyet, de az egészen nyilvánvaló, hogy kizárólag a Fidesz érdekeit segíti elő azzal, hogy az ellenzéki szavazók megosztására játszik. Ezt a trükköt a Fidesz meglépte Budapesten, Szegeden és még számtalan településen. Túl komoly lesz a tét október 13-án Egerben, ne hagyjuk magunkat átverni.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló