2024. május 24., Eszter Eliza

Vélemény

#eger #választás #pajtók gábor #bódás bianka

Pajtók Gábor országgyűlési képviselőjelölt Fidesz-alelnöksége idején történt a Bódás-ügy

Csarnó Ákos 2022.01.24. 19:11

Bódás Bianka egri szereplése vagy szerepeltetése, illetve az általa elkövetett vagy vele elkövettetett választási bűncselekmények alaposan felkavarták az amúgy sem nyugodt egri közbeszédet. Ám az eset egyik legfontosabb szereplője hallgat.

 

2019-et írunk, a Fidesz Egerben tisztújító közgyűlést tartott június 12-én. Elnöknek választják Martonné Adler Ildikót, alelnök lesz Orosz Ibolya, Lombeczki Gábor, Misz József, Oroján Sándor, dr. Pajtók Gábor és dr. Turcsányi Dániel. Nyilván nem véletlenül időzítették a tisztújítást, hiszen négy hónappal később tarják az önkormányzati választásokat, így az új vezetőség új mandátummal a kezében kezdhet neki a Fidesz választási kampányának Egerben is.


A kampányidőszak nagy meglepetése volt, hogy a két nagy erő – a pozícióit megtartani és a teljes várost véglegesen és totálisan leuralni kívánó Fidesszel szemben az Egységben a Városért Egyesület (az ellenzéki pártok ernyőszervezete) – indulásán kívül a semmiből megjelent Bódás Bianka polgármesterjelölt.


Bódás korábban egy kamupárt, a Bajnai Gordonék által használt elnevezést lenyúló Együtt2014 egyik alapítója volt, azelőtt pedig a Magyar Szociáldemokrata Párt szóvivőjeként is szerepelt. Utóbbi első embere Schmuck Andor volt, aki a hazai politikai élet egyik legnagyobb kalandora. Szóval ezzel a háttérrel érkezett Bódás Egerbe, hogy megkeverje a lapokat. A Fidesz médiája körbeajnározta, a Fidesz politikusai, beszélő fejei nem támadták, és mint később kiderült, a Fidesz ajánlóíveiről valahogy több tucat aláírás került át az ő ajánlóíveire.


Ezt azért merem kijelenteni, mert akkor épp a helyi választási bizottság delegáltjaként magam ellenőriztem Bódás Bianka és Habis László, valamint a képviselőjelöltek ajánlásait egyaránt. Jelzésem alapján az akkor még polgármester-jelölt Mirkóczki Ádám tette meg a feljelentést, aminek mostanra lett meg az eredménye: Bódás Bianka azzal, hogy lemásolta a Fidesz ajánlóívein szereplő neveket és aláírásokat azzal választási visszaélést követett el.

 

Emlékszem, hogy a választási bizottság már azt sem nézte jó szemmel akkor, hogy ellenőrzöm az ajánlóíveket. Annak is hangot adtak, hogy miért adom ki a vizsgálódásaim eredményeit. Természetesen a bizottság nem akart feljelentést tenni. Megtette helyette a visszaélésben másik főszereplő Fidesz, de ahelyett, hogy lemosták volna magukról a szart, engem citáltattak rendőrségre. Feltételezem, hogy azt gondolták, hogy majd jól megrémülök egy idióta feljelentéstől, de hát nem kellett ilyet tennem, mert még tavaly bebizonyosodott, hogy míg Bódás ellen folyamatban volt a nyomozás, velem szemben nem találtak semmiféle visszaélést.

pajtók-gábor-fb
Kép forrása: Pajtók Gábor Facebook-oldala

Ami viszont rettentően furcsa az ügyben, hogy kik a szereplők. Bódást és Habist most hagyjuk is, visszautalnék azonban a pár sorral fentebbi egri elnökségi tagokra, azok közül is leginkább azokra akik képviselők lettek a Közgyűlésben: Orosz Lászlóné, Oroján Sándor ügyvezető alelnök, állítólagos kampányfőnök és Lombeczki Gábor. Itt lehet feltenni a kérdést, hogy ezek az emberek mit kerestek Magyarország vezető pártja helyi szervezetének élén, mihez adták a nevüket? De

a legbeszédesebb és egyben a leggyanúsabb, hogy Pajtók Gábor, aki szintén a Fidesz egri szervezetének alelnöke volt akkor, a botrány kapcsán nem szólal meg – sem most, sem korábban.

Tisztázni szeretnék valamit, mielőtt félremegy az értelmezés! Nem arról van szó, hogy a Fidesz másolt volna, nincs is rá szüksége, kb. 13 perc alatt össze tudja szedni a Kubatov-listából a szükséges ajánlásokat. Alapvetően az a baj ezzel az üggyel – azon túl, hogy egy nyilvánvalóan kamu jelölt csak a szavazatok megosztására alkalmas, így a Fidesznek lett volna alapvetően jó

nem tudjuk, miként kerülhetett át egy rakás ajánló adata és aláírása Bódás Biankához. Ezeket az adatokat hétpecsétes titokként kell kezelni, raktározni, így tehát jogos a kérdés, hogy ki adta át azokat Bódásnak és kinek a tudtával? Ki a felelőse a „szivárgásnak” és az kinek az érdeke?

Mert arra azért nem vennék mérget, hogy Bódás Bianka mesterbűnöző betört a Fidesz irodába, a Polgárok Házában felborogatta a kukákat, megitta a hideg kávét és elemlámpa fénye mellett átmásolta az adatokat hajnal fél háromkor.

Kommunikációs szempontból védhetetlen a helyzet a Fidesz és Pajtók számára,

ugyanis ha az országgyűlési képviselő-jelölt megszólal, csak két dolog közül választhat. Ha tudott az egész visszaélésről, szivárogtatásról, akkor felelősségének tudatában jeleznie kellett volna a visszaélést és le kellett volna mondania vezető tisztségéről. Ez nem történt meg, tehát marad az, hogy elhatárolódik a bűncselekménytől és jelzi, hogy ő tiszta és megnevezi a felelősöket ebben az országosan példátlanul cinikus gaztettben. Csakhogy a napok óta mélyülő válságban egyetlen szót sem lehet hallani a most már megyei Fidesz-alelnöktől, aki így szépen és csendben gyilkolja pártja és személyének hitelességét, megválasztásának esélyeiről nem is beszélve.


Igen,

ez is egy lehetőség, hogy nem szólal meg, de ezzel teljesen magára fogja égetni a csaló Fidesz csalásban könyékig részvevő jelöltjének a bélyegét.

Berecz Mátyást úgy tűnik lehet gyepálni, kirúgni, gyalulni, de a hatalomban ülők meg akarják úszni. Egerben, az egri választókörzetben is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló