2024. június 23., Zoltán

Eger ügye

#eger #juhász ádám #földvári győző #bódás bianka

Jól jött a kamujelölt Egerben: a fideszes Juhász Ádám az elítélt Bódás Biankának köszönhette egyéni győzelmét

Kovács Dávid 2022.01.22. 12:01

A képviselő körzetében világosan látszik, hogyan és mire használja a Fidesz a súlytalan jelölteket.

Nem sokkal azután, hogy kiderült, jogerősen másfél év felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság Bódás Biankát, a 2019-es egri helyhatósági választások első pillanattól kamugyanús polgármesterjelöltjét, az ügy újabb aspektusait taglaló iratokat tett közzé az önkormányzat házi portálja, az EgerInfo.

 

juhasz_adam
Juhász Ádám és Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója (Fotó: Juhász Ádám Facebook-oldala)

 

Ahogy pénteken megírtuk: a vádiratból kiderült, hogy a rendőrség a nyomozás során lefoglalta a Fidesz több képviselőjelöltjének – például Juhász Ádámnak – és polgármesterjelöltjének több ajánlóívét is, ami alapján könnyű azt feltételezni, hogy hamisak voltak a Bódás ívein szereplő ajánlások, az adatok pedig a Fidesz íveiről kerülhettek át.

 

Noha a Schmuck Andor felől érkező Bódás Bianka felbukkanása végül nem segített a 2006 óta hivatalban lévő Habis Lászlót a polgármesteri székben tartani, egy billegő körzetben a Fidesz jelöltje neki köszönheti a sikerét. Bódás Bianka ugyanis 2019-ben nemcsak a polgármesterjelöltként, hanem egyéni képviselőjelöltként is indult a 6-os számú választókerületben, ahol 64 szavazatot sikerült összeszednie.

 

A verseny szoros volt (persze nem Bódás részéről): a fideszes Juhász Ádám 634, míg az Egységben a Városért jelöltje, Földvári Győző 626 szavazatot kapott, vagyis mindössze nyolc szavazat különbséggel tudta behúzni a körzetet a Fidesz. Az önmagát balliberálisnak és zöldnek valló, ám a helyi fideszes médiában mégis elég népszerű Bódás Bianka tehát éppen annyi ellenzéki szavazatot tudott összegereblyézni, ami a fideszes Juhásznak kedvezett.

 

Ha a Bódásra szavazók Földvárit választották volna, akkor a körzetet az ellenzéki jelölt viszi, és most nem listáról, hanem egyéniben ülne az egri közgyűlésben. Vagyis: a Fidesznek hat helyett öt képviselője lenne, az Egységben a Városért pedig plusz egy képviselővel lenne gazdagabb.

 

(Indexkép: Juhász Ádám hivatalos Facebook-oldala)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló