2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#eger #egységben a városért egyesület #választás #juhász ádám #bódás bianka

Lemondásra szólítja fel Juhász Ádámot az Egységben a Városért Egyesület

Barna Benedek 2022.01.24. 13:18

Azt követelik, hogy a fideszes önkormányzati képviselő távozzon az egri közéletből.

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, két rendbeli választás rendje elleni bűncselekmény miatt 1 év 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Bódás Biankát, aki a 2019-es egri önkormányzati választás harmadik polgármesterjelöltjeként szállt be a város vezetésért vívott küzdelembe. Bódás emellett egyéni képviselőjelöltként is indult a 6-os számú választókerületben, ahol a fideszes induló végül csak néhány szavazattal előzte meg az összellenzék jelöltjét – azaz a harmadik résztevő megjelenése a kormánypártnak kedvezett a billegő körzetben, és így eggyel több önkormányzati képviselőhöz juttatta őket.

juhász-ádám-egri-magazin-fotó
Juhász Ádám, a 6. választókerület fideszes képviselője (Fotó: Vozáry Róbert / Egri Magazin) 

Ennek kapcsán adott ki hétfőn egy közleményt az egri ellenzékieket összefogó Egységben a Városért Egyesület, amelyben lemondásra szólították fel a szóban forgó körzet fideszes képviselőjét, Juhász Ádámot:

 

"A hétvégi fejlemények szerint Bódás Biankát, a 2019-es önkormányzati választásokon induló polgármesterjelöltet választás elleni bűncselekmény miatt másfél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság, a szabadságvesztés letöltését két évre felfüggesztették. Bódás Bianka az ajánlások hamisításával bukott le, a rendőrség csak a Fidesz-KDNP ajánlóíveit foglalta le a nyomozás során. Nem csak polgármesterjelöltként, de egyéni képviselőként is elindult 6-os számó választókerületben, ahol az egyesületünk jelöltje Földvári Győző és Juhász Ádám, a Fidesz-KDNP jelöltje indultak a választáson.

 

A választási eredmények szerint Juhász Ádám akkor mindössze 8 szavazattal győzött a jelöltünkkel szemben, Bódás Bianka pedig választási csalásával, mindösszesen 64 szavazattal épp eleget tett ahhoz, hogy Juhász Ádám is csalással nyerje meg választókörzetét. Egyértelmű, hogy ha a kamujelölt nem lett volna, akkor egyesületünk jelöltje Földvári Győző nyerte volna el a körzet bizalmát és a testületben hat helyett öt Fidesz-KDNP képviselő foglalna helyet. Ha a csalás nem történt volna meg, listáról egy momentumos képviselő jutott volna be, erősítve az ellenzéki összefogást. 

 

Ez az elmúlt két év önkormányzati munkájának teljes meghazudtolása. Nálunk sincs kettős mérce. Tudjuk, hogy a Fidesznek semmi sem szent, ha a hatalom megtartásáról van szó.

Választási csalásokba keveredett politikusok nem szolgálhatják Eger városának sorsát. Az Egységben a Városért Egyesület ezért követeli, hogy Juhász Ádám képviselő azonnal mondjon le pozíciójáról és távozzon az egri közéletből."

 

Frissítés: Juhász Ádám a heol.hu megkeresésére úgy reagált minderre, hogy ő mindent szabálykövetően csinált a kampányban és a választások alatt is. "Az effajta politikai csatározásoktól továbbra is szeretnék távol maradni, ezekbe korábban sem mentem bele. A közgyűlésben ezentúl is a körzetemet, a választókat szeretném képviselni, és a szőlész-borász szakmát. Ezek miatt döntöttem úgy képviselő leszek, s úgy hiszem ezek miatt is választottak meg" – nyilatkozta a portálnak.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló