2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#eger #berecz mátyás #pajtók gábor #bódás bianka #választás 2022

Berecz Mátyás: Itt az ideje, hogy Pajtók Gábor tisztázza magát a Bódás-ügyben

Kovács Dávid 2022.01.26. 10:59

Az ellenzéki politikus szerint a legfontosabb kérdés, hogy mi volt a helyi Fidesz akkori alelnökének szerepe a csalássorozatban.

Nem lehet opció, hogy Pajtók Gábor csendben marad a nemrég napvilágot látott választási bűncselekmények ügyében, nyilatkoznia kell, hogy tudott-e Bódás Bianka csalásáról – jelentette ki Berecz Mátyás szerda délelőtti sajtótájékoztatóján.

 

Heves megye 1. számú választókerületének közös ellenzéki jelöltje a megyeháza udvarán arról beszélt: a 2019-es egri önkormányzati választáson olyan szervezett csalás történt, amit Bódás Bianka egyedül nem követhetett el. Berecz szerint a legfontosabb kérdés most az, hogy mi volt Pajtók Gábor szerepe ebben a csalássorozatban, aki az eset idején a helyi Fidesz egyik alelnöke volt, emellett akkor is kormányhivatali vezetőként működött.

 

Berecz Mátyás a megyeháza udvarán tartott sajtótájékoztatón (Fotó: Domán Dani)

 

Az ellenzéki politikus szerint: ha Pajtók tudott erről az ügyről, fel kellett volna szólalnia és le kellett volna mondania az akkori alelnöki posztjáról, ha pedig nem tudott róla, felszólalhatna most és megnevezhetné a bűnösöket, hiszen a kormányhivatal vezetőjeként neki ezt tudnia kell.

Lehetséges, hogy Pajtók tudtával fért Bódás Bianka a Polgárok Házában tárolt ajánlóívekhez, aláírásokhoz és így ő maga segítette elő a választási csalást?

– fogalmazott Berecz Mátyás már az esemény meghívójában is.

 

A momentumos Jánosi Zoltán egyébként egy nappal korábban szintén a nyilvánosság előtt üzent Nyitrai Zsolt utódjának. Keddi bejegyzésében arról írt, hogy Pajtók Gábornak egyértelműen külön kellene választania a kormányhivatali és a képviselőjelölti feladatait, ezért azt kérte tőle, hogy mihamarabb menjen fizetés nélküli szabadságra.

 

A sajtóeseményről készült videónkat itt nézheti meg:

 

 

FRISSÍTÉS: Nem sokkal a sajtótájékoztató után a politikus Facebook-oldalán is megjelent néhány gondolat Pajtók felelőssége kapcsán.

Nyilvánvaló, hogy a csalás nem egy ember műve, gondoljunk csak a Völner-Schadl botrányra és annak szervezettségére. (...) Az egyetlen feladata most az, hogy beszámol arról, vajon részese volt-e ennek a gaztettnek, amit társaival együtt művelt a Fidesz. Pajtók Gábor pontosan tudja a válaszokat, csak most elbújik. Elbújik a magyar közigazgatás ajtajai mögé, elbújik még a saját reménybeli választói elől is, holott magyarázatot vár tőle mindenki"

– írja ebben Berecz.

 

A Bódás-ügy legfontosabb nyilatkozatait és fejleményeit ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze.

 

FRISSÍTÉS2: Pajtók Gábor időközben reagált Berecz Mátyás szavaira, közleményét itt osztottuk meg.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló