2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#eger #jánosi zoltán #pajtók gábor #bódás bianka #választás 2022

Fizetés nélküli szabadságra küldené Pajtókot a Momentum előválasztási jelöltje

Kovács Dávid 2022.01.25. 12:54

Az ellenzéki politikus szerint Nyitrai utódjának egyértelműen külön kellene választania a kormányhivatali és a képviselőjelölti feladatait.

A napokban eszkalálódó Bódás-ügybe kapaszkodva egy nyilvános Facebook-bejegyzésben igyekszik számon kérni Pajtók Gábort, a Fidesz-KDNP egri országgyűlési képviselőjelöltjét és egyben a Heves Megyei Kormányhivatal vezetőjét a momentumos Jánosi Zoltán.

 

Ahogy hétfő esti cikkünkben is felhívtuk rá a figyelmet, a Bódás-ügy Pajtók Gábor Fidesz-alelnöksége idején történt, Jánosi – aki az ellenzéki előválasztáson a Momentum országgyűlési képviselőjelöltje volt Heves megye 1-es számú választókerületében – a két titulus összeférhetetlenségén túl ebbéli aggályának is hangot adott a kedden közzétett bejegyzésében.

Az etikai kérdéseken túl jogi aggályokat is felvet, hogy a hivatal vezetőjeként milyen erőforrásokat fordít a kampányra. A törvények ebben a kérdésben egyértelműen fogalmaznak: meghatározzák a kampányra fordítható anyagi kereteket és nem mellesleg részletezik a tiltott pártfinanszírozást is… A kormányhivatalban dolgozók számára tilos a politikai tevékenység, melyről szintén törvény rendelkezik. Komoly jogi kérdést vet fel az is, hogy a napokban napvilágot látott egri választási csalás kapcsán milyen szerepe volt dr. Pajtók Gábornak. Esetleg felmerül a gyanú, hogy - kihasználva a hivatala által rendelkezésére álló erőforrásokat - ismét befolyásolni próbálja az eredményeket
– írja Jánosi.
 
A Momentum előválasztási jelöltje a posztban azt ígéri: etikai és jogi aggályaival Pajtók Gábort, a Nyitrai Zsolt utódjának szánt kormánymegbízottat (egyben Berecz Mátyás politikai ellenfelét) is fel fogja keresni.
 
A politikus a bejegyzését ezután így folytatja:
Amennyiben egy NEM politikai feladatokat ellátó hivatal vezetője politikai babérokra tör, illik elkerülni a minden gyanút, ezért:
- ELVÁRHATÓ dr. Pajtók Gábortól, hogy - párttársához, Sára Botondhoz hasonlóan - mihamarabb menjen fizetés nélküli szabadságra, vagy munkaidejében ne folytasson semmilyen kampánytevékenységet
- ELVÁRHATÓ, hogy ne használja kampányához egy politikailag elvileg semleges intézmény, a Heves Megyei Kormányhivatal erőforrásait
- ELVÁRHATÓ, hogy élesen, mindenki számára egyértelműen válassza külön kormányhivatali és képviselőjelölti feladatait, illetve megjelenéseit.
Pajtók Gábor a választási botrány kapcsán sem most, sem korábban nem szólalt meg.
 
(Indexkép forrása: Jánosi Zoltán Facebook-oldala)
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló