2024. június 17., Laura Alida

Eger ügye

#eger #berecz mátyás #pajtók gábor #választási csalás #bódás bianka #választás 2022

Pajtók Gábor: Csalódott vagyok Berecz Mátyás rosszhiszemű feltételezései miatt

Barna Benedek 2022.01.26. 15:52

Az ellenzéki képviselőjelölt azt firtatta, hogy fideszes ellenfele – a párt helyi szervezetének akkori alelnöke – részt vett-e a 2019-es választási csalásban, illetve tudott-e róla. Pajtók közleményben reagált.

 

Nemrég született ítélet a 2019-es egri önkormányzati választáson választási csalásba keveredett Bódás Bianka ügyében: a polármesterségért és képviselőségért is versengő jelölt másfél év felfüggesztett szabadságvesztést kapott. Az ítélethirdetés nyomán Egerben nyilatkozatháború kezdődött a kormánypárt és politikai ellenfelei között, ugyanakkor – mint arra a napokban egy cikkünkben rámutattunk – az ügy egyik legfontosabb szereplője, az egri Fidesz akkor alelnöke, a tavasszal az országgyűlési választáson kormánypárti színekben induló dr. Pajtók Gábor – aki jelenleg megyei kormánymegbízott – mindeddig nem szólalt meg.

 

Az egyesült ellenzék, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje, Berecz Mátyás szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt: Pajtók számára nem lehet opció, hogy csendben marad. A politikus szerint ha Pajtók tudott az ügyről, fel kellett volna szólalnia és le kellett volna mondania az akkori alelnöki posztjáról, ha pedig nem tudott róla, felszólalhatna most és megnevezhetné a bűnösöket, hiszen a kormányhivatal vezetőjeként neki ezt tudnia kell. Berecz úgy véli, a fideszes jelölt "egyetlen feladata most az, hogy beszámol arról, vajon részese volt-e ennek a gaztettnek".

pajtók-gyöngyösi-tv
Kép forrása: Gyöngyösi TV / YouTube

Pajtók Gábor időközben a heol.hu megkeresésére közleményt adott ki, amelyben reagált Berecz szavaira, valamint a momentumos Jánosi Zoltán napokban írt nyilvános üzenetére, miszerint Pajtóknak mihamarabb menjen fizetés nélküli szabadságra kellene mennie, hogy egyértelműen különválassza a kormányhivatali és a képviselőjelölti feladatait:

Egész eddigi életemben szigorú erkölcsi és etikai normákhoz tartottam magam. Az a tény, hogy az országgyűlési képviselő-jelöltséget elfogadtam, az elveimben nem megváltoztatott, hanem megerősített. Több mint százezer egri és Eger környéki polgárt szolgálni hiszem, hogy másképpen nem is lehet. Csalódott vagyok Berecz Mátyás rosszhiszemű feltételezései miatt. Ő ismerheti az egyik legrégebbi, az 1348-ban alapított angliai Térdszalagrend feliratának mondanivalóját „Szégyellje magát, aki rosszat gondol róla”. A kormánymegbízotti tisztség ellátása és az országgyűlési képviselő jelöltség között nincs semmi összeférhetetlenség. Ettől függetlenül számomra természetes, hogy ha országgyűlési képviselő jelöltként nyilvántartásba vesznek, a választás napjáig fizetés nélküli szabadságot fogok igénybe venni a kampány idejére. 

– írta a fideszes jelölt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló