2024. június 21., Alajos Leila

Eger ügye

#eger #hajdúhegy #károlyváros

Egri időközi választás: ekkor láthatjuk a városi tévében a hetes körzet képviselőjelöltjeinek bemutatkozását

Barna Benedek 2022.06.22. 14:37

5-5 percet kapnak a Berecz Mátyás helyére pályázók, az adást pedig kétszer meg fogják ismételni.

 

Június 26-án, vasárnap tartják az időközi önkormányzatiképviselő-választást az egri hetes választókörzetben, és a Hajdúhegyen illetve Károlyvárosban élőknek előtte még lehetőségük lesz, hogy megnézzék a városi tévében a képviselőjelöltek bemutatkozását. Az adás szerdán lesz, majd csütörtökön és pénteken megismétlik – tájékoztatott Eger önkormányzata a város Facebook-oldalán.

 

Az önkormányzat közlése szerint

a bemutatkozó adást június 22-én (szerdán) 20.30-kor, míg ennek ismétlését június 23-án (csütörtökön) és június 24-én (pénteken) ugyanebben az időpontban láthatják a TV Eger csatornáján illetve EZEN A LINKEN.

A hetes körzetben élő 3500 választópolgár választópolgár vasárnap reggel 6 órától 19 óráig, négy szavazókörben járulhatnak az urnákhoz, hogy válasszanak a tavasszal lemondott Berecz Mátyás önkormányzati képviselő helyére pályázók közül. Összesen hat indulót regisztráltak:

 

– Pártszínekben indul a körzet korábbi képviselője, a fideszes Orosz Lászlóné Ibolya, aki egyébként jelenleg is a közgyűlésben ül (mivel listásként bekerült), így az ő győzelme esetén a fideszes listán szereplő dr. Csetneki Attila ügyvéd csatlakozna a képviselőtestülethez (Csetneki a 2019-es önkormányzati választáson egyéniben is megmérettette magát, de alulmaradt Császár Zoltánnal szemben).

 

– A szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom a helyi közéletben újoncnak számító Bábel Ildikót indította.

 

Pártlogók nélkül, de az egri városvezetés és a volt helyi jobbikosokból szerveződő Egri Gárdonyi Kör támogatásával száll ringbe Farkas Richárd borász.

 

– Függetlenként induló jelölt indul az egri politikába szintén újonnan bekapcsolódó Domán Dániel.

 

– Hasonlóképpen pártlogók nélkül száll ringbe Bodnár Pál, aki a 2000-es években egy ideig fideszes képviselő volt (a párt frakcióját is vezette az egri közgyűlésben), majd 2014-ben a Schmuck Andor-féle szociáldemokrata párt jelöltje volt.

 

Oravecz János Tamás, aki egykor az MSZP-SZDSZ-frakcióban ült az egri közgyűlésben.

 

Az összefogott ellenzék pártjainak nem lesz közös jelöltje.

jelöltek
Orosz Lászlóné, Bábel Ildikó, Farkas Richárd, Domán Dániel, Bodnár Pál és Oravecz János Tamás (Képek forrása: valasztas.hu)

A jelöltek közül egyesek már egy ideje kampányoltak, utcafórumokat tartottak, egyeseknek viszont most, a tévéből ismerheti majd meg az elképzeléseit a szélesebb közönség. A TV Eger stúdiójában mindannyian 5-5 percben mutatkozhatnak be és ismertethetik programjukat.

 

 

Így fog kinézni a szavazólap

 

A Helyi Választási Bizottság nemrég közzétett határozata értelmében a szavazólapon a következő sorrendben fognak szerepelni a nevek:

 

1. Bodnár Pál (független),
2. Orosz Lászlóné Ibolya (Fidesz-KDNP),
3. Oravecz János Tamás (független),
4. Domán Dániel (független),
5. Farkas Richárd (a városvezetés támogatásával)
6. Bábel Ildikó (Mi Hazánk Mozgalom)  

 

Frissítés (06.23.): Bodnár Pál csütörtökön bejelentette, hogy visszalép. Döntése indoklásáról ebben a cikkünkben írunk.

 

 

(Indexfotó: pexels.com – Képünk illusztráció)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló