2024. június 17., Laura Alida

Eger ügye

#eger #hajdúhegy #károlyváros #időközi választás #önkormányzati választás

Vasárnap választják meg Berecz Mátyás utódját, három és félezer egri járulhat az urnákhoz

Barna Benedek 2022.06.21. 12:41

Szavaz Hajdúhegy és Károlyváros.

 

Ahogy azt portálunk is megírta, június 26-án lesz az egri 7. számú választókörzetben az időközi önkormányzatiképviselő-választás, amelyen eldől, hogy ki ül be a közgyűlésbe a tavasszal lemondott Berecz Mátyás helyére.

 

Kedd reggel a város hivatalos közösségi oldalán arról tájékoztattak, hogy a időközi választás Szavazatszámláló Bizottságainak delegált tagjai és a Helyi Választási Bizottság egy tagja már esküt tett Mirkóczki Ádám polgármester előtt a Városháza Dísztermében.

 

Az önkormányzat közlése szerint a hetes körzetben 3500 szavazópolgár él, akik vasárnap reggel 6 órától 19 óráig négy választókörben adhatják le voksukat.

Szavazni csak érvényes okmányokkal lehet! A veszélyhelyzet május 31-ei megszűntetése miatt fontos, hogy a 2020. márciusa után érvényét vesztett okmányok 2022. június 30-ig még érvényesek! A veszélyhelyzet kihirdetését megelőzően lejárt igazolványok viszont már nem használhatóak!

– figyelmeztettek a közleményben.

 

Hat jelölt van

 

Berecz Mátyás megüresedett helyére három pártlogók nélkül induló jelölt, Domán Dániel, Bodnár Pál és Oravecz János Tamás pályázik, valamint Farkas Richárd borász (az egri városvezetés és a volt helyi jobbikosokból szerveződő Egri Gárdonyi Kör támogatásával), továbbá a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeként induló, a helyi közéletben újoncnak számító Bábel Ildikó.

 

Az összefogott ellenzék pártjainak nem lesz közös jelöltje, a Fidesz pedig a körzet korábbi képviselőjét Orosz Lászlóné Ibolyát indítja, aki egyébként jelenleg is a közgyűlésben ül – mivel listásként bekerült –, így az ő győzelme esetén a fideszes listán szereplő dr. Csetneki Attila ügyvéd csatlakozna a képviselőtestülethez. Csetneki a 2019-es önkormányzati választáson egyéniben is megmérettette magát, de alulmaradt Császár Zoltánnal szemben.

 

 

(Indexfotó: Mohai Balázs / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló