2024. február 23., Alfréd

Eger ügye

#eger #mi hazánk #hajdúhegy #időközi választás #önkormányzati képviselő

Egy Mi hazánkos jelölt is bejelentkezett Berecz Mátyás megüresedett helyére

Barna Benedek 2022.05.05. 14:34

Ő a negyedik, aki jelezte, hogy indul az egri időközi választáson.

 

Idén nyáron időközi képviselő-választás lesz Egerben, a hetes számú választókerületben. Hárman már korábban jelezték, hogy indulnak a megüresedett önkormányzati képviselői székért, csütörtökön pedig egy negyedik jelölt is bejelentkezett: a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom színeiben ringbe szálló Bábel Ildikó.

 

A párt egri szervezetének elnöke, Bognár Ignác a heol.hu beszámolója szerint arról beszélt: önbizalmat adott nekik az országgyűlési választáson elért eredmény (a párt 5,88 százalékos eredménnyel jutott a parlamentbe, hat mandátumot szereztek – a szerk.), valamit az, hogy megeresték őket és azt kérték tőlük, ne indítsanak saját jelöltet, mert elaprózza a szavazatokat. Mint elmondta, több név is felmerült, és végül úgy döntöttek, annak érdekében, hogy reális képet kapjanak a párt erősségéről, ismeretlen jelöltet indítanak.

1651748743749-

Bábel Ildikó a sajtótájékoztatón a következőképpen mutatkozott be:

Kárpátaljai vagyok, néhány éve költöztem a városba. Aki külhoni magyar pontosan tudja azt, hogy nem mindegy a határ melyik oldalára született, nekem is megvoltak magam küzdelmei, de egy a célunk, a magyarság a magyar haza gyarapítása, erkölcsi és szellemi értelemben is. Erős és szilárd nevelést kaptam. Eger már az én városom is, eddig igyekeztem kulturálisan gyarapítani, szociálpedagógus vagyok, tagja vagyok az Egri Csillagok Népdalkörnek. Úgy vélem, hogy képviselőként felelős és tisztességes módon tudnám képviselni az egrieket a Mi Hazánk Mozgalom tagjaként, erősítve a pártot.

A mi hazákos jelölt elmondta: részben már ismeri a Hajdúhegy problémáit, és beszélt arról is, ő hogyan oldaná meg ezeket: javítaná az utak minőségét és a buszmenetrendet, több üzlethelyiséget és gyógyszertárt képzelt el a körzetbe, a laktanyába pedig visszahívná a Honvédséget, hogy rendeltetésszerűen használják az épületet.
1651748743764--
Ahogy azt korábban megírtuk, a tavasszal lemondott Berecz Mátyás mandátumáért elsőként a függetlenként induló Domán Dániel jelentkezett be, majd az egri városvezetés és a volt helyi jobbikosokból szerveződő Egri Gárdonyi Kör támogatásával induló Farkas Richárd borász, aztán szerdán kiderült, hogy a Fidesz a körzet korábbi képviselőjét, Orosz Lászlóné Ibolyát indítja. Az egri időközi június 26-án lesz.

 

 

(Fotók: Csarnó Ákos)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló