2023. szeptember 25., Eufrozina Kende

Eger ügye

#fidesz #időközi választás #orosz lászlóné

Bejelentette az egri Fidesz, kit küld ringbe a hajdúhegyi időközin

Kovács Dávid 2022.05.04. 19:54

Egy városszerte jól ismert nevet dobtak be a körzetben.

 

A Fidesz egri szervezete Orosz Lászlóné Ibolya indulását támogatja az egri 7-es szűmú választókörzetében kiírt időközi választáson, jelentette be a kormánypárt helyi szervezete szerda késő délután.

 

❗️A Fidesz Egri Szervezete az Eger 7.sz. választókörzetében kiírt időközi választáson Orosz Lászlóné Ibolya indulását...

Közzétette: Egri Fidesz – 2022. május 4., szerda

 

Orosz Lászlóné jelenleg listáról bejutott tagja az egri képviselőtestület Fidesz-KDNP frakciójának, neve pedig nem ismeretlen a hajdúhegyi körzetben élők számára sem, hiszen hosszú ideig, 2006-tól 2019-ig a választókörzet egyéni önkormányzati képviselője volt.

 

"Ismételt megmérettetése mellett azért döntött, hogy győzelme esetén a jövőben a körzet egyéni képviselőjeként a hajdúhegyi városrész lakóinak érdekeit képviselje" – írja az egri Fidesz.

 

Orosz Lászlóné az egri Fidesz-KDNP frakció április 22-én, az egri városházán tartott sajtótájékoztatóján a HírTV kérdésére arról beszélt, hogy ha minden jól megy, az azt követő héten – tehát április utolsó hetén – dönthetnek majd a körzet fideszes jelöltjéről, ám amíg a tagság rá nem bólint a megfelelő jelöltre, addig nem nyilatkoznak erről.

 

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a tavasszal lemondott Berecz Mátyás mandátumáért elsőként a függetlenként induló Domán Dániel jelentkezett be, majd az egri városvezetés és a volt helyi jobbikosokból szerveződő Egri Gárdonyi Kör támogatásával induló Farkas Richárd borász is jelezte, hogy beülne az egri közgyűlésbe a hetes számú választókerület képviselőjeként.

 

Érdemes emlékezni: képviselőjelölti bemutatkozása során a városvezetés jelöltje, Farkas Richárd megemlítette, hogy úgy látja, Berecz Mátyás képviselősége alatt nem volt megfelelő képviselete a városrésznek, szerinte Orosz Lászlóné jóval többet tett a körzetért, meg is köszönte neki a munkát – erre most egymás ellenfelei lettek az időközin.

 

Farkas később arról beszélt: kifejezetten örült volna a Fidesz támogatásának is, többször kereste az ügyben a kormánypárt helyi szervezetét, de mindig elutasították. "Továbbra is bizakodom, talán még van esély erre" – mondta akkor.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló