2024. június 17., Laura Alida

Eger ügye

#eger #fidesz #időközi választás #farkas richárd

Időközi képviselő-választás Egerben: a Fidesz támogatásának is örülne a városvezetés jelöltje

Barna Benedek 2022.04.26. 13:48

Farkas Richárd elmondása szerint már többször kereste az ügyben a kormánypárt helyi szervezetét, és eddig ugyan elutasították, de azért még reméli, hogy meggondolják magukat.

 

Mostanáig ketten jelentkeztek be a tavasszal lemondott Berecz Mátyás mandátumáért: a függetlenként induló Domán Dániel mellett az egri városvezetés támogatásával induló Farkas Richárd borász is jelezte, hogy beülne az egri közgyűlésbe a hetes számú választókerület képviselőjeként.

 

A pártok helyi szervezetei egyelőre nem nevezték meg, kit akarnak indítani a június 26-ra kitűzött időközi választáson, viszont a Hajdúhegy korábbi fideszes képviselője, Orosz Lászlóné múlt pénteken azt nyilatkozta, hogy ők a héten dönthetnek erről. 

 

Újabb fejlemény az időközi képviselő-választás ügyében, hogy Farkas Richárd mögé időközben beálltak a volt egri jobbikosok is, akik a napokban jelentették be, hogy az év elején feloszlatott pártszervezetük helyett a jövőben Egri Gárdonyi Kör néven kívánnak részt venni a város közéletében. Emellett az egri városvezetés jelöltje szerette volna elnyerni a Fidesz támogatását is, de a párt elutasította – erről maga Farkas Richárd számolt be portálunknak. 

farkas-r
Kép forrása: Farkas Attila / Facebook

A képviselőjelölt elmondta: próbálta felvenni a kapcsolatot Fidesz helyi pártszervezetével, és arra kérni őket, hogy hallgassák meg őt, mielőtt saját jelöltet állítanának. Farkas Richárd idézte Oroján Sándort, aki a Fidesz pénteki sajtótájékoztatóján a városvezetésnek üzenve azt mondta, háború helyett békére volna szükség, és személyeskedés helyett a város ügyeivel kellene foglalkozni. A képviselőjelölt úgy nyilatkozott, hogy ő ezt a városvezetés felé nyújtott békejobbként értelmezte, ezért kereste fel a Fideszt, hiszen – mint mondta – "ha valójában így gondolják, a frakciójuk is így gondolja, talán akkor itt a lehetőség, hogy ezt be is bizonyítsák".

 

Farkas Richárd elmondása szerint megkereste a helyi Fidesz-szervezet elnöt, Martonné Adler Ildikóval, és többször is kérte, hogy hallgassák meg, de a párt nem volt nyitott erre. "Elszomorított az elutasítás. Bevallom őszintén, hogy illúzióim azért nincsenek – tehát tisztában vagyok vele, hogy a pártérdek sokszor felülmúlja a város érdekét –, de reméltem, hogy talán most nem ez fog megtörténni. De továbbra is bizakodom, talán még van esély erre" – fogalmazott a képviselőjelölt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló