2024. július 23., Lenke

Eger ügye

#választások #választás 2022 #vermes ádám

Az összellenzék nem indít jelöltet az egri időközi választáson

2022.05.22. 10:21

Hétfőn sorsolják a jelöltek sorrendjét Egerben.

 

Időközi választást tartanak Egerben, mert Berecz Mátyás az országgyűlési választások előtt lemondott az önkormányzati képviselőségtől.


A június 26-i, a 7. számú egyéni választókerületben kitűzött időközi önkormányzati képviselőválasztás szavazólapjain a jelöltek az esélyegyenlőség alapelvének érvényesülése érdekében nem a nevük ábécésorrendjében szerepelnek, hanem a választási bizottság által kisorsolt sorrendben 

tájékoztatta a heol.hu-t dr. Bánhidy Péter jegyező. A sorsolás így május 23-án, hétfő délután fél ötkor lesz a polgármesteri hivatal földszinti rendezvénytermében.


A valasztas.hu szerint független jelöltként indul Domán Dániel, Oravecz János Tamás, ők már nyilvántartásba kerültek, azonban a polgármester és köre által támogatott Farkas Richárd is összeszedte az ajánlásokat valamint Bodnár Pálnak is van szűk másfél napja a gyűjtésre. A pártok tekintetében furcsa helyzet alakult ki, ugyanis Vermes Ádám a Jobbik és a DK jelöltje - akinek indítása körülményei sem voltak egyértelműek - szombaton, facebook bejegyzésben jelentette be visszalépését. Folytatódik tehát az országos trend, az áprilisi választásokon megvert ellenzék továbbra sem képes alternatívát felmutatni.

 

 

Így a pártok tekintetében maradt Bábel Ildikó a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje, Orosz Lászlóné a Fidesz-KDNP jelöltje, és információink szerint a Megoldás Mozgalom is szeretne jelöltet állítani.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló