2024. június 21., Alajos Leila

Eger ügye

#eger #hajdúhegy #károlyváros #időközi választás #bodnár pál

Nem jött be az ultimátum, visszalép a hajdúhegyi időközi választás egyik jelöltje

Kovács Dávid 2022.06.23. 15:23

Bodnár Pál szerint borítékolható az eredmény, már most be lehetne jelenteni a győztest. Közben egóbajnokokat és kamujelölteket emleget.

 

Mivel nem lesz közös ellenzéki jelölt az egri 7. számú választókörzet időközi önkormányzatiképviselő-választásán, Bodnár Pál csütörtökön, tehát alig pár nappal a választás napja előtt, bejelentette a visszalépését.

 

Ahogy az Egri Ügyeknek eljuttatott közleményében fogalmaz, azt szerette volna elérni, hogy a magukat ellenzékinek valló jelöltek ne külön-külön induljanak "az eleve vesztesre ítélt választáson", hanem egy ember mögé sorakozzanak fel a kormánypárti jelölttel, azaz Orosz Lászlóné Ibolyával szemben.

Újra javaslatot tettem a KAMU és nem kamu, „független” jelölteknek arra, hogy egy, azaz egy, mint közös ellenzéki induló, demokratikus kiválasztására. (...) Sajnos, ez újra nem került közös elfogadásra. Az TV Eger (06.22. napi) Választás 2022 bemutatkozó műsorában indokaimat újra elmondtam. Ezért bejelentem a Helyi Választási Bizottságnál a Helyi Választási Irodán keresztül a visszalépésemet

– írja a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményben.

 

Bodnár Pál a 2000-es években egy ideig fideszes képviselő volt (a párt frakcióját is vezette az egri közgyűlésben), majd 2014-ben a Schmuck Andor-féle szociáldemokrata párt jelöltje volt, ezúttal pedig pártlogók nélkül szállt volna ringbe a tavasszal lemondott Berecz Mátyás székéért.

 

Ahogy korábban írtuk, az egri hetes körzet képviselőjelöltjei 5-5 percet kaptak arra, hogy magukat és programjukat bemutathassák a városi tévén. Az adás szerda este ment le először a tévében, de csütörtökön és pénteken is megismétlik. Az elsőként bemutatkozó Bodnár itt ugyancsak arról beszélt, hogy kamujelöltnek tartja azokat, akik nem hajlandóak beállni egy közös jelölt mögé. "Itt nem lehet nyerni. Ez tulajdonképpen egy egóbajnokság egóbajnokokkal" – mondta.

 

Bodnár Pál a tévében ezután arról beszélt, hogy "utolsó lehetőségként" felajánlja, hogy csütörtökig egyezzenek meg az érintettekkel, ám ha ez nem történik meg, akkor ő vissza fog lépni.

Ez egy felesleges kampány így. Pénz-, idő- és energiapazarlás, ami azt jelenti, hogy ez csak egy játék, színjáték

– mondta. Hozzátette: szerinte az eredmény borítékolható, a helyi választási bizottság már akár most is bejelenthetné, hogy ki húzza be vasárnap a körzetet.

 

A bemutatkozása végén Bodnár Pál egyúttal szinte a komplett magyar médiát leszúrta, amiért korábbi közleményének egyetlen országos és helyi médium sem szentelt figyelmet. Ebben egyébként arról írt (direkt előkerestem!), hogy az évek során bebizonyosodott, a hetes körzetben több a nem-fideszes szavazó, mint a fideszes, ezért akik nem akarnak megegyezni abban, hogy csak egy jelölt induljon, azok mind kamujelöltek, "nem azért indulnak, hogy győzzenek", hanem hogy eggyel több fideszes képviselő legyen.

 

Az egri hetes körzet képviselőjelöltjeinek bemutatkozását itt lehet visszanézni:

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló