2024. május 20., Bernát Felícia

Vélemény

#mirkóczki ádám #demokratikus koalíció #NER #minczér gábor #földvári győző #akkumulátor gyár

Itt van Mirkóczki Ádám és a Demokratikus Koalíció románcának röhögős vége

Csarnó Ákos 2023.10.04. 09:46

Bár sokszor inkább szomorúak lehetünk.

A Vélemények rovatban a szerkesztőség véleményétől eltérő írásokat is közreadunk, azonban azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk. Természetesen szívesen várjuk a válaszreakciókat, amelyeket közre is adunk. De ez a vélemény nem tér el a szerkesztőség véleményétől.

Egy cintányérokat csapkodó és egymásba belegabalyodó bohócok gyülekezete sokkal érettebb az egri közélet résztvevőihez képest, de ha már befizettünk erre az előadásra akkor legalább nevessünk rajtuk hangosan.

 

A legutóbbi, a nevetség tárgyát jelentő eset az ún. városvezetés és a Demokratikus Koalíció egri szervezetének látványos egymásnak esése és a korábbi gyümölcsöző szerelem vége körüli hangos durci. Személyeskedésig lealjasuló, vélt igazat vagy valótlanságokat állító közlemények, kérdések, NER-kapcsolatok, kínai utazások, a mézeshetek elmúlása és a valóság szembejövetele hathatott a felekre.

 

Kezdjük azzal, hogy 2022-es országgyűlési választásokon a DK jelöltje, Berecz Mátyás (aki az előválasztást megnyerte) indulhatott az összefogott ellenzék nevében az egri körzetben. Esélyes is lehetett volna Pajtók Gábor ellenében, csak ahogy a mondás mondja, minek ellenség olyannak, akinek ilyen barátai vannak. A DK – azon túl, hogy semmi érdemit nem tett az előválasztás közben, sem utána (ezt egri forrásaink erősítették meg), „odaadták” a körzetet a Fidesznek úgy, hogy (a később még előkerülő Balla Péter egri DK vezető volt Berecz Mátyás kampányfőnöke), hogy saját jelöltjüket fúrták szanaszét Mirkóczki Ádámmal közösen valamiféle homályos háttéralku kedvéért. Hogy ez most személyi, gazdasági stb. előny lehetett, azt hagyjuk, de az például tisztán kirajzolódott, hogy a DK színeiben mandátumot szerzett Földvári Győző önálló gondolat nélküli, a polgármesteri kívánságokat kiszolgáló sodródása teljesen megfelelt a DK egri szervezetének.

 

Nem szabad megfeledkezni a 2022. nyarán tartott időközi önkormányzati választásról sem, ahol a DK vezetősége által, valószínűleg Balláék nyomására lemondott, lemondatott Berecz Mátyás helyére kellett új képviselőt választani. Akkor a DK is próbálkozott indítani jelöltet, de rekord rövid idő alatt leszedték az önálló jelöltjüket, hogy aztán Mirkóczki áljelöltjével együtt odaadják Orosz Lászlóné Ibolyának (FIdesz-KDNP, azóta frakcióvezető is) a körzetet.

 

A DK aztán lassan kezdett ráébredni, hogy mint az ún. városvezetés és azon belül is Mirkóczki Ádám jó szokásához híven minden ígéretét elfelejti, szövetségeseit elmarja magától és még a NER érdekszférájába is bekerült. És itt jön a DK saját maga állította csapdahelyzet, ugyanis ők saját maguk mondták ki, illetve Gyurcsány Ferenc, hogy a NER-rel és a Fidesszel nincs együttműködés. Nos, Földvári, viszont minden további nélkül megszavazta Mirkóczki Ádám NER-lovag jelöltjét, a Fidelitas egyik alelnökét, Eged István Renátót a Városgondozás élre. Amire Mirkóczki  annyival reagált, hogy ledilettánsozta a DK-sokat.

 

A DK nem tehetett mást, minthogy tagjaik mindeféle publicisztikák és sértődött megjegyzéseket tettek a közösségi médiában, valamint a saját képviselőjüket kizárták a pártból (ezt tették úgy, hogy Földvári csak pártoló tag volt, valódi tagja sosem volt a pártnak.) És noha magyarázkodás is érkezett, hogy nem is DK-s a képviselő, meg hát már egy éve húzódik a kizárás, egyrészt a 2019-es listán a DK-nak volt jelölti helye, vagyis Földvári olyan DK-s jelölt volt, mint a huzat, másrészt egy ilyen botrány kellett ahhoz, hogy kiderüljön, hogy Földvári akkor most már nem DK-s. Taps. Ezzel párhuzamosan a Garzonház korlát-felújításába is beleálltak.

 

De ha már elindult a dilivonat, azon fék nincs, arról leszállni a felek nem tudnak.

 

Valamilyen okból Eger MJV alpolgármestere, Minczér Gábor mellett a város másik nagy tótumfaktuma, Spisák György aljegyző is kiutazott Kínába, Jinanba, Eger testvérvérosába. Mivel ezt nem verte nagydobra az ún. városvezetés komoly gyanú kezdett megfogalmazódni többekben, a Demokrazikus Koalíció pedig elérkezettnek látta az időt, hogy kikalapálja a Földvári-fiaskóban összeszedett csorbát. Közleményben estek neki Mirkóczkinak és Minczérnek, meg Spisáknak, hogy miért mentek ki Kínába, talán csak nem akkumulátogyárat akartak intézni odakint?

 

Az ún. városvezetés sem volt a helyzet magaslatán, hagyta, hogy a kérdés lebegjen a levegőben, szépen, lassan magukra is égették, így igen érdekesen hangzott a legutóbbi Közgyűlésen a polgármester szájából az, amikor szidta a Gyurcsány-korszakot és az akku-gyárat vizionáló DK-sokat inkább elmegyógyintézetbe kívánta volna utalni.

 

Innen aztán tényleg nem volt megállás, ugyanis Minczér is hazaérkezése után tartott egy kioktatónak szánt, de kb. kocsmai pultpolitizálás szintű sajtótájékoztatót a semmiről, amire a DK ismét úgy reagált, mint az óvodások a homokozóban: Add vissza a kislapátot! De nézzük a magasröptű adok-kapokat a közösségi média oldaláról, ahol Minczér alpolgármester „oktatja” Balla Péter egri DK vezetőt:

Kedves Péter, azt hiszem az alja, fideszt is megszégyenítő közleményed után, nincs mondanivalóm számodra. Sajnálom a tagságodat, mert majd rájönnek amikor ezzel a magatartással tálcán adod át a várost a fidesznek. Megfordult a fejemben, hogy fideszes ügynök vagy, akit bomlasztani küldtek ide. Nem szívesen írom, de ha már te személyeskedsz… talán Sirokban tedd! (Minczér Gábor)

Tisztelt Alpolgármester Úr, amikor a városvezetés három NER-közeli céget hív meg egy 50-60 millióval túlárazott projektre, vagy kineveznek egy NER-ficsúrt egy városi cég élére, nem kell Mirkóczki Ádám és a csapatát összefideszezni, Önök veszik a nevük mellé nagy örömmel a Fidesz logóját.

Egy igazi ellenzéki megalkuvást nem ismerve küzd az ilyen felháborító, a NER-ben mindennapos megoldásaira hajazó ügyek ellen. Önök nem.

Szeretnénk kérni továbbá, mint városüzemeltetésért felelős alpolgármester, mit gondol a garzonház korlátjának arcpirító és túlárazott projektéről? Miért jó megegyezni Mészáros Lőrinccel? Bár a színpadon küzdenek a Fidesz ellen, a függönyök mögött sikerül megalkudni Mészárossal, Orojánnal, Kocsissal, Szijjártóval. (DK Eger)

Az tény, hogy az ún. városvezetés a bolsevikok „legjobb” technikáját alkalmazza mindeféle vélt vagy valós ellenfelei irányában: azzal vádolja őket hangosan, amit egyébként maga csinálnak. Ennek fényében a legutóbbi nyilatkozatuk, amiben arról írnak, hogy akár olyan felvetések is napvilágot láthatnának, hogy a polgármester eladná az egri várat, esetleg lebetonozzák az Érsekkertet vagy éppenséggel Eger közpénzen küldenének űrhajóst a Holdra – még akár elképzelhetőnek is tűnik.

 

A legfrissebb fejlemény, hogy Mirkóczki Ádám nekiment mindenkinek aki nem ő maga: a pártoknak, korábbi szövetségesének, Pajtók Gábornak és a Fidesznek (akiket korábban megdicsért), de a saját NER-kapcsolatait nem bántja.

 

A Demokratikus Koalíció meg egyrészt jól leégette magát az egriek előtt ezzel a hosszú bohózattal, másrész politikai tőkéjüket is elégették az utóbbi másfél éves tevékenységükkel.

 

indexkép: egerhirek.hu

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló