2024. április 19., Emma

Eger ügye

#mirkóczki ádám #városháza #jánosi zoltán #NER #városgondozás #választás2024eger #eged istván renátó

A Városgondozást NER-lovag vezeti, az alpolgármester elismerte, hogy a polgármester javasolta a posztra, a kinevezést viszont Jánosi megtámadta

Csarnó Ákos 2023.08.31. 09:22

Kampányüzemmód: mindenki lő mindenkire.

 

Rengeteget foglalkoztunk a Városgondozás Kft. élére került Eged István Renátó ifjú NER-lovag kinevezése körüli helyzetről. most összefoglaljuk, hogy miként is áll a történet.

 

Derült égből villámcsapásként érte az egri közvéleményt az a hír, hogy az Eger Városgondozás Kft. augusztus 31-i dátummal – hosszú személyeskedő csatározások után – megüresedő vezetői pozíciójára a korábban jelentkező 47 pályázóból mindössze csak kettőnek volt alkalmas a pályázata. Az augusztus elején tartott rendkívüli Közgyűlésen a két jelölt pályázatáról dönthetett volna a testület, azonban végül egyik pályázó sem kapta meg a többséget. Akkor Orosz Lászlóné Ibolya (Fidesz-KDNP frakcióvezető) előterjesztése tartalmazta a két személy anyagát. A Közgyűlés Ferenczy Tamás, jelenlegi városi főkertészt, vagy Eged István Renátót, a PEVIK Nonprofit Kft. vezetőjét támogathatta volna.

 

Mivel közeledett az augusztus 31-i határidő és az a helyzet állhatott volna elő, hogy nem lesz vezetője a cégnek, újabb rendkívüli Közgyűlést hívott össze a polgármester, immáron csak egy jelölttel, Eged István Renátóval. Annak ellenére, hogy komolyan érezhető ellenkezést lehetett tapasztalni Egerben Eged István Renátó személye kinevezése ellen! A polgármesteri javaslat csak egy nevet nevezett meg, a korábban Ferenczy által beadott pályázat pedig nem volt elfogadható. Az ülésen végül 10 igen szavazattal megválasztották az ifjú NER-lovagot. A szavazás a következőképpen alakult:

Megszavazta

Mirkóczki Ádám polgármester (ex-Jobbik)

Farkas Attila alpolgármester (MSZP, vagy most már ki tudja mi)

Minczér Gábor alpolgármester (ex-Jobbik)

Földvári Győző képvislő (ex-DK)

Császár Zoltán képvislő (hivatásos helyi politikai szédelgő)

Kovács Cs. Tamás képviselő (Fidesz-KDNP)

Juhász Ádám (Fidesz-KDNP)

Oroján Sándor (Fidesz-KDNP)

Lombeczki Gábor (Fidesz-KDNP)

dr. Csetneki Attila (Fidesz-KDNP)

Akik nem szavazták meg:

Mirkóczki Zita

Bódi Zsolt (Fidesz-KDNP)

Akik nem voltak jelen:

Komlósi Csaba (frakcióvezető, ex-LMP)

Keresztes Zoltán (Momentum)

Orosz Lászlóné Ibolya (frakcióvezető, Fidesz-KDNP)

Dr. Pócs Alfréd (rgir Várvádők, Szkíta)

If Sós Tamás ("bátran nem szavazok a kényes ügyekben")

dr. Pápai Ákos (Mi hazánk)

Összeállt tehát az ún. városvezetés és a Fidesz nagykoalíciója a NER szolgálatában.

 

 

El is indult a várható sárdobálás, csak annak mennyiségére és minőségére nem számított senki. A polgármester felháborodott, hogy nem is javasolta, nem is javasolhatta Eged István Renátót, közben fekete-fehéren látszik, hogy mégiscsak. A fullajtárnak tartott két alpolgármester önálló gondolatok nélkül szajkózta ezt a hazugságot az egriek felé.

A Fidesz szemérmesen hallgatott a NER-kötődésről, Oroján Sándor ex-frakcióvezető viszont örömének adott hangot.

 

Jánosi Zoltánt, aki a Momentum egri elnöke de egyben az EVAT Zrt. igazgatóságának is tagja megtámadja az ún. városvezetés, mert az EVAT a pályázatok során Eged István Renátót is megnevezte alkalmas jelöltnek.

 

A Demokratikus Koalíció egri szervezete lapátra tette Földvári Győzőt. No nem azért, mert a NER-rel összejátszott volna a szavazás során, hanem mert egy régóta elhúzódó fegyelmi-tagdíjfizetési eljárás pont (!) most ért véget. Csak az egrieket most sikerült hivatalosan tájékoztatni. azóta több helyen próbálják magyarázni a bizonyítványukat.

 

Mirkóczki Ádám polgármester dilettánsnak nevezi a Demokratikus Koalíciót, mert szerinte úgy zárták ki Földvárit, hogy nincs is ügy, Eged István Renátó kinevezésével csak „farkast kiáltanak” egyesek.

 

Jánosi felülvizsgálatot kér a hó végi rendkívüli Közgyűlés összehívása ügyben. Elvileg Pajtók Gábor országgyűlési képviselő is támogatja a kezdeményezést amennyiben valóban jogszerűtlenek voltak az összehívás körülményei, ami a kinevezés érvényességét is semmissé tenné.

 

 

Farkas Attila alpolgármester még egyszer megpróbál nekifutni és megmagyarázni azt a helyzetet, hogy ő maga is egy NER-lovagot szavazott meg a Városgondozás élére, azonban a közleményéből két dolog derül ki világosan: az egyik, hogy a NER szó teljesen hiányzik belőle, illetve Eged István valós társadalmi szerepéről – többek között pl. arról, hogy az egri Fidelitas alelnöke – hallgat, valamint elismeri, hogy a polgármester mégiscsak Eged István Renátót jelölte a cég élére.

 

Eged István Renátó a heol.hu-nak adott interjúja szerint a kinevezése rendben van, majd lemond minden céges pozíciójáról, a politikai nézetei pedig magánügy. Természetesen NER kapcsolatairól és a Fidelitasban betöltött hivatalos szerepéről nem beszél az egrieknek.

 

Egyelőre itt tartunk jelenleg, hamarosan kiderül, hogy a főispán kinek az oldalának a javára fog döntést hozni, de Eged István Renátó áterőltetésének világos jelei után kevés esély látszik egy pártatlan döntés meghozatalára.

 

indexkép: Hadházy Ákos facebook

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló