2024. április 19., Emma

Eger ügye

#mirkóczki ádám #városháza #demokratikus koalíció #NER #városgondozás #földvári győző #választás2024eger

Eger polgármestere a DK-t is ledilettánsozta, miután a javaslata alapján a NER-lovag kinevezése után derült ki, hogy Földvárit kirúgták

Csarnó Ákos 2023.08.30. 13:16

Szerinte a kinevezés nem a NER.

 

Dilettantizmusban az egri Fidesz-frakció most komoly vetélytársat kapott – adott hangot a véleményének Mirkóczki Ádám polgármester a hivatalos közösségi oldalán egy alusapkás macska képével illusztrálva.

Tudniillik a helyi DK szerint, az lett volna a felelős képviselői magatartás, ha senki nem szavazza meg a testület elé bekerült Városgondozás Kft. egyetlen érvényes pályázóját. Értjük. Cégvezető nélkül pedig nincs a dolgozóknak fizetése és pillanatok alatt Eger közterületei belefulladnak a szemétbe, csak mert egyesek szerint a pályázó: NER!

Brávó ez ám a várospolitika! A Jóisten mentsen mindannyiunkat az ilyen döntéshozóktól...

A polgármester arról azonban elfeledkezett említést tenni, feltételezhetően azért mert szerinte a nyilvánvaló NER-összefüggések nem minősülnek NER-összefüggésnek, hogy valóban NER-helyzet van, ugyanis az általa benyújtott személyi javaslatban az áll, hogy Eged István Renátót kívánja az Eger Városgondozás cég élére. Azt az Eged István Renátót, aki

-       -  a PEVIK Nonprofit Kft. ügyvezetője, havi majd’ 1 milliós fizetéssel. Ez a cég Pétervására és környékének „szemetes” ügyeivel foglalkozik, tulajdonosai a környező kisebb települések. E tekintetben még szakembernek is nevezhető. Sokkal aggályosabb azonban az, hogy Eged István Renátó a pétervásárai polgármester, Eged István fia, így számára a családi összefonódás a céges ügyekkel nem ismeretlen. Pétervására 56,84%-os, tehát döntő arányban tulajdonos.

 

-        - a pétervásárai polgármester – aki a Fidesz jelöltje volt 2019-ben - kacsalábon forgó, eu-s pályázati pénzekből összehozott vendégváró helye (50 millió ft), fenyegetőzésaz oda vezető út rendbe tétele (140 millió ft)a szociális szolgáltatás széthullása mind azt mutatják, hogy a családi-üzleti-önkormányzati-politikai összefonódások nem jó példákat mutatnak.

 

-        - személyében összefüggésbe hozható Szomszéd Lajos nagyvállalkozóval és így rajta és cégein keresztül Eger polgármesterével, Mirkóczki Ádámmal is. Eged István Renátó ugyanis annak a Fenstherm 2003 Kft-nek az egyik tulajdonosa és ügyvezetője, aminek ügyvezetője Szomszéd Lajos, aki az ÉRD 2008 Kft-nek az ügyvezetője és tulajdonosa is. Ez a cég társtulajdonosa Mirkóczki testvérének, Borbás Balázs társtulajdonos cégének is, aminek vezetője pedig Mészáros Lőrinc NER főoligarcha bizalmi embere, Schmidl Péter György. További érdekesség még, hogy az ÉRD 2008 Kft. annak az EXTERNÁTUS Kft-nek is a tulajdonosa, ami éppen most nyert el egy egri közbeszerzési pályázatot, a Volt Helyőrségi Klub kávézó kialakítására, felújítására 149 milliós értékben.

 

-       -  a Fidelitas egri alelnöke.

 

kép: Eger Város Hivatalos Oldala (A kép az Egri Kertvárosi Óvoda Gyermekkert Tagóvodájának játszóudvara fejlesztésének ismertetésekor készült.)

 

A személyi döntést zárt ajtók mögött hozták meg a Fidesz és az ún. városvezetés összefogásával, amihez Császár Zoltán és Földvári Győző képviselők is nevüket adták. A Demokratikus Koalíció korábban de már csak a döntés meghozatal után közleményben határolódott el Földváritól, aki nem is tagja a DK-nak és aki ellen már hosszú ideje fegyelmi eljárás folyik. A közlemény zavaros, ugyanis az eleve nem is tag Földvári tagdíjtartozásának illetve kizárásának ügye csak most került hivatalosan nyilvánosságra.

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló