2024. április 20., Tivadar

Környék ügye

#korrupció #bükkszenterzsébet #pétervására #istenmezeje #eged istván

Pétervásárán állandósult a botrány, most éppen a szociális szolgáltatás kapott találatot

Csarnó Ákos 2023.03.07. 10:27

És még egy konditerem klubtagsági igazolvány is előkerül, 0001-es számmal, véletlenül a pétervásárai polgármester, Eged István nevére kiállítva.

 

Lassan megszokhattuk, hogy Pétervására fideszes polgármestere körül hetente pattannak ki botrányok, de most új szintre emelkedett a sok ügy, ugyanis az eddig több településnek nyújtott szociális együttműködésből két település is kilépett. Erről a bükkszenterzésbeti polgármester, Ortó Szilárd tájékoztatta a lakosságot a közösségi oldalán. És indokokkal is alátámasztotta a távozást az Aranykapu Humán Szolgáltató Központból, ugyanis szerinte átláthatatlanság, bújtatott foglalkoztatás és költségvetési csalás tapasztalható az intézmény körül.

Évtizedes tagság után Önkormányzatunk (valamint Istenmezeje) kilépett a pétervásárai Aranykapu Humán Szolgáltató Központból. Létrehozzuk új, saját szociális intézményünket idén július elsejétől.

Önállóan végzett tevékenységünk lesz a házi segítségnyújtás, a családsegítő szolgálat és a jelzőrendszeres szolgálat.

Az újonnan létrejött önkormányzati intézménnyel így további 4-5 munkahelyet teremtünk, az évi költségvetésünk ezen a területen hozzàvetőlegesen 25 millió forint lesz.

Ezt a lépést jelentősen árnyalta a döntésig vezető utunk.

Először a családsegítő szolgálat tehetetlensége akadályozott minket abban, hogy megszüntessük egyes családok minősíthetetlen életvitelét, de a másik ok ennél is aggasztóbb.

A jelenleg 12 település által fenntartott pétervásárai székhelyű Aranykapu költségvetése teljesen átláthatatlan. A dolgozók valós számát még hivatalos kérésre sem sikerült megtudnunk.

Lakossági jelzés alapján kaptam azt az információt is, hogy a pétervásárai edzőterem egyik dolgozójának bérét is a 12 település pénzéből fizetik, hiszen az Aranykapuhoz ápolóként van bejelentve foglalkoztatottként.

Az esetre nevesítve is rákérdeztem a költségvetési tárgyaláson, amelyre síri csend majd tagadás volt a válasz. Elmondtam, hogy ha megvalósult a bújtatott foglalkoztatás, az véleményem szerint költségvetési csalás.

Azóta bizonyítékot is láttam arról , hogy a kérdéses személyt a szociális intézménynél alkalmazták. Dokumentálhatóan hazudtak. A képet az teszi teljessé és abszurddá, hogy az idei évvel négyszeresére nőtt a Pétervásárának önkormányzati hozzájárulásként befizetendő összeg településenként, melyet a térség polgármesterei a fentiek tudomása ellenére is megszavaztak.

 

 

 

 

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő külön kiemeli, hogy van, aki felemeli a hangját és cselekszik. Ráadásul egy fotót is bemutatott az érintett konditerem első használójának bérletéről. Arról a konditeremről van szó, ahol a fentebb említett bújtatott foglalkoztatás valósulhatott meg.

 

 

Azért vannak még tisztességes és karakán polgármesterek! Bükkszenterzsébet polgármestere például arról értesült, hogy a Pétervására által üzemeltett “Aranykapu” SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY egyik alkalmazottja valójában a KONDITEREMBEN DOLGOZIK (a helyiek szerint az edzőterem az engem megfenyegető, pétervásárai fideszes polgármester családjának érdekeltségébe tartozik. Ezt nem tudom, de hogy ő volt az első vendég és az övé a 0001-es bérlet, az biztos)

A bükkszenterzsébeti polgármester posztja szerint erre bizonyítékot szerzett és ahelyett, hogy hallgatott volna, kilépteti a falut a kistérségi együttműködésből. Különösen azért volt felháborodva a konditermes szociális munkáson, mert Pétervására époen most emelte négyszeresére (!) a környék falvaitól a szociális feladatokért követelt díjat.

A bújtatott foglalkoztatással elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt pedig egy pétervásárai honfitársunk feljelentést is tett a NAV-nál.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló