2023. március 30., Zalán

Környék ügye

#európai uniós támogatás #pétervására

Mi értelme van a pétervásárai piacnak?

Csarnó Ákos 2023.02.09. 08:51

A 112 milliós beruházási értéken túl.

 

Nagyon sok, EU-s pénzből épült idióta piacot láttam, de ami Pétervásárán nőtt ki, az mindent visz. Az még hagyján, hogy mire jók ezek az apró, jelzésértékű ketrecek – kicsikék, áru alig fér el rajtuk, esőtől pedig sem a vevőt, sem az eladót nem védik – írta Hadházy Ákos parlamenti képviselő a pétervásárai piacról a közösségi oldalán.

 

 

Így folytatja a képviselő: "Utóbbira még rá is csorgatná a vizet, ha mögé állna. De nem fog odaállni, mert az okos városvezetők közvetlenül a virágágyás mellé tették a pultokat, így senki nem fog odaférni."

Nem csoda, hogy a helyiek szerint senki nem használja ezeket, hanem az előtte evő placcra teszik ki az árujukat. Bár ottjártamkor nem volt piac, de nincs okom kételkedni abban, hogy ez így van.

A képviselő állítása szerint a beruházás 112 millió forint +ÁFA EU-s támogatásból valósult meg, "a szánalmas pultokon kívül egy 50 nm-es WC (zárva volt) és térkövezés is az árban volt. Erről nem derül ki a nyilvános dokumentumokből, hogy hány négyzetmétert építettek, így azt sem tudom biztosan, hogy volt-e túlárazás. Az azonban már a képek alapján is kiderül, hogy Pétervására polgármestere sokkal jobban odafigyelt a saját „falusi szálláshelye” fejlesztésére, mint erre a projektre..."

 

 

 

 

Korábban írtunk a pétervásárai polgármester kacsalábon álló szálláshelyéről is és a képviselővel váltott szócsatájáról is.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló