2024. április 19., Emma

Eger ügye

#mirkóczki ádám #városháza #fidesz #NER #pajtók gábor #választás2024eger

Mirkóczki szerint a város jól működik, a pártok csak támadni tudják, Pajtók semmit sem csinált és majd kiderül, hogy ki nevet a végén

Csarnó Ákos 2023.10.04. 10:20

Eléggé furcsa a korábbi nyilatkozataihoz képest, a polgármesterben eltört valami.

 

 

Indulatos kiírást tett közzé Mirkóczki Ádám a hivatalos közösségi oldalán, amiben azt próbálja bizonyítani, hogy azzal, hogy minden párt az ő személyét támadja, csak annak a jele, hogy ő pártoktól független politikát folytat. A legérdekesebb a kiírásban viszont nem ez, hanem a Pajtók Gáborral és a Fidesszel való első, nyílt konfrontáció. A következő időszak - ami valóban, a polgármester meglátása szerint is - már a kampány része, ennek jele lehet a Pajtók Gáborba való totális beleállás. Vége a Mirkóczki-Pajtók paktumnak? Mert korábban még kiváló együttműködést vízionált a polgármester a Fidesszel, Pajtókkal és hát a NER-rel egyaránt.

Az egriek többségének akaratából, a 2019-es polgármesterré választásom óta következetesen képviselem a pártsemleges önkormányzati működést és a pártpolitikától független városvezetést.

 

Illúzióm nem volt, de azt az intenzív és folyamatos támadássorozatot, amelyet ezért az álláspontomért el kell viseljek évek óta jobbról és balról egyaránt, talán magam sem hittem volna. Világos azonban, hogy mivel a DK-tól a Momentumon át egészen a Fideszig a pártok egymást alul múlva és egyben túllicitálva támadnak, jól mutatja, hogy nem pártot vagy pártokat képviselek, hanem tisztán Egert és nem bal vagy jobb oldalon állok, hanem középen.

 

A gyalázkodásban az elmúlt hetekben a DK mellé, most felzárkózott Pajtók Gábor és az egri Fidesz. Mindig is úgy gondoltam, hogy egy polgármester és egy országgyűlési képviselő, ha az esküjüket és a feladataikat komolyan veszik, nem kioltják egymás munkáját, hanem inspirálják és segítik azt, mert ez az adott település lakosainak elvárása. Én ebben a szellemben dolgoztam eddig is. Sajnos azonban úgy látszik, hogy Egerben továbbra is csak én gondolkodom így.

Az elmúlt hetekben Pajtók és csapata úgy gondolták, hogy itt az ideje elindítaniuk a kampányt, amelynek eddig egyetlen „mondanivalója” az én szidalmazásom. Pajtók átvette Oroján eddigi szerepét és kijelentette, hogy Mirkóczki Ádám egy „bukott polgármester" és a többi, és a többi.

Akkor röviden, tényszerűen, de gyalázkodás nélkül:

 

Pajtók Gábor Egerért végzett munkája nulla. Az egri közgyűlésnek tett javaslatainak száma nulla. Közgyűlési vitában való részvételének száma nulla. A parlamentben Eger érdekében tett felszólalásainak száma nulla. A parlamentben az Eger érdekében benyújtott képviselői indítványainak száma nulla. Az általa Egerbe lobbizott, irányított, intézett források összege nulla. A helyi baloldallal szövetséget kötött és folyamatosan károkat okozó egri Fidesz-frakcióra gyakorolt hatása nulla.

 

Mindezek ellenére a város működik, fejlődik. Azt pedig, hogy ki bukott meg, majd a választók eldöntik....

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló