2024. június 21., Alajos Leila

Eger ügye

#zöldfül #városháza #demokratikus koalíció #környezetszennyezés #akkumulátor #akkumulátor gyár

Akkumulátor gyárat akar az ún. egri városvezetés Egerbe, ezért utaztak ki Kínába?

Csarnó Ákos 2023.09.27. 14:55

Miről tárgyal a városvezetés Kínával? – kérdezi a Demokratikus Koalíció

 

Úgy látszik leesett a demokratikus Koalíció egri csapatának is a tantusz, hogy kivel bútoroztak össze korábban, hogy saját jelöltjüket is, Berecz Mátyást is képesek voltak bedaráltatni Mirkóczki Ádám polgármester és a Fidesz kedvéért. Most már szűk a mozgástér a DK helyi politikusainak, de csak a feltételezés is, hogy Egerbe akkugyár érkezne, az félelmetes.

Az elmúlt napokban egyre több forrásból hallani városszerte, hogy az alpolgármester és az aljegyző urak a múlt héten szombaton Kínába utaztak egy hivatalos út keretében. Ahogyan azt is hallani azóta, hogy nem csak az utazás eredeti és hivatalos programja volt az egyetlen ok, amiért ezt az öt napos, bolygónk másik felére szólító üzleti utazást bevállalták – persze a Városháza és az egriek költségén!

 

Hazánkban az elmúlt hónapokban olyan mérték szaporodtak meg a Kínából betelepített, környezetünkre súlyosan káros akkumulátor gyárak, amelyre szinte sehol másutt nem volt még példa. Számos városban az önkormányzat és a lakosság hathatós együttműködése képes volt gátat szabni a Fidesz és Orbán Viktor profitorientált ámokfutásának, ám sok helyen sajnos a helytartók - akik magukat polgármesternek nevezik - lefeküdtek a keleti tőke és a vastag borítékok akarata előtt.

 

A DK több kérdést is intézett a polgármesterhez:

Minczér Gábor alpolgármester és Spisák György aljegyző utazása, öt napos szállása és ellátása mennyi pénzébe kerül az egri adófizetőknek?

Milyen konkrét céllal utazott a két említett személy Kínába és miért éppen ők?

Milyen hivatalos és nem hivatalos programokon vett részt az alpolgármester és az aljegyző?

Tárgyalnak akkumulátorgyárak Egerbe telepítéséről is, vagy esetleg vendégmunkásokat kíván a városvezetés Egerbe telepíteni?

Miért éppen akkor utazik két fontos személy a városvezetéstől Kínába, amikor a Liszt Ferenc reptér megvásárlása mögött Peking tűnik fel?

Mi a véleménye Mirkóczki Ádámnak arról a Kínáról, ahol minden nap megalázzák, elnyomják és másodrangú állampolgárokként kezelik a keresztényeket, miközben a polgármester önmagát büszke kereszténynek vallja?

Korábban portálunk mind az akkugyárak Egerbe telepítéséről mind a vendégmunkásokról is megkérdezte az olvasókat, akik véleménye egyértelműen lesújtó és elutasító volt mindkét témában:

 

Íme az akku-gyáras szavazás:

 

 

Itt pedig a vendégmunkások Egerbe hívásáról szóló szavazás eredménye:

 

 

 

indexkép: CATL

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló