2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#zöldfül #környezetszennyezés #megújuló energiaforrás #akkumulátor #akkumulátor gyár

A Fidesz szerint nem lenne probléma, ha Egerbe jönne akkugyár, és így a vendégmunkások - És ön szerint?

Csarnó Ákos 2023.07.26. 10:42

Egyre-másra nőnek ki a földből az akkumulátor gyárak vagy az azokhoz szükséges kiegészítő egység gyártó-feldolgozó üzemek. A környékünkön is akad pár, de egyelőre Eger közvetlen közelében nem található egy sem.

 

az elmúlt időszakban a kormánynak a sok összevisszaságbani üzenetei közül kettő világos volt: akku-gyárakat Magyarországra és a migránsoknak stop. Ez napjainkban annyiban módosult, hogy Orbán Viktor miniszterelnök már azt üzente, hogy 500 ezer külföldi munkásra van szükség a magyar ipar működtetésére. Ebból több baj is lehet majd még, illetve van is, komoly egészségügyi problémákkal.

 

Nézzük milyen üzemeket találunk a távolabbi környéken:

Miskolc - 51 főt foglalkoztató japán akkumulátorcella-gyártó (GS Yuasa Magyarország Kft.)

Heves - Dél-koreai ragasztóanyaggyártó (CK EM Solution)

Jászberény - 150 főt foglalkoztató dél-koreai alumíniumakkumulátorház-gyártó (Sangsin Magyarország)

Bátonyterenye - 100 új munkahelyet teremtő, gödi akkumulátorgyár hulladéktermékeit újrahasznosító dél-koreai üzem (SungEel Hitech Hungary)

Bátonyterenye - 200 főt foglalkoztató dél-koreai akkumulátoralkatrész-gyártó (Bumchun Precision)

Korábban megkérdeztük olvasóink véleményét arról, hogy mennyire egyeznének bele abba, ha Egerbe települne egy ilyen, akkumulátor gyártással foglalkozó cég? Az elutasítás mértéke látványos volt.

 

 

 

Korábban Eger lakossága elutasított egy elektronikai hulladék feldolgozó üzemet, ezért nem kell csodálkozni, ha a helyieknek nem tetszik egy ilyen jellegű beruházás.

Az egri Fidesz azonban ragaszkodna egy ilyen jellegű ipari létesítményhez, legalábbis nem szavazták meg az akkugyárak tiltását tartalmazó javaslatot, így alapos a gyanú, hogy amennyiben egy ilyen terv körvonalazódna, akkor rajtuk nem múlna egy ilyen, a környezetet alaposan megterhelő gyár engedélyezése városunkban.

Nem támogatta a Közgyűlés a Fidesz teljes odaadásával azt, hogy helyi népszavazáshoz legyen kötve akkumulátorgyár engedélyezése Egerben, még engedő módosítással sem.

Azt már korábban megkérdeztük, hogy mit gondolnak olvasóink az akkugyárakról, azonban az újabb kérdés már arra irányul, hogy önök szerint vajon jó lenne-e ha külföldi vendégmunkások jönnének Egerbe egy akkugyárba?

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

 

indexkép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló