2024. július 14., Örs Stella

Környék ügye

#zöldfül #bátonyterenye #környezetszennyezés #akkumulátor

Átlátszó: a bátonyterenyei akkumulátorfeldolgozóban rosszul lettek a kormányhivatal ellenőrei, amikor kivonultak

Csarnó Ákos 2023.06.21. 12:27

 

A SungEel Hitech Hungary Kft. nevű dél-koreai cég szabálytalanságok egész sorát követte el az utóbbi években, amelynek Szigetszentmiklóson és Bátonyterenyén működő üzemeiben a legalapvetőbb technológiai előírásokat is rendszeresen megszegték. A hatóságok ugyan többször megbírságolták a céget, de az – vélhetően a bírságok csekély mértéke miatt - nem változtatott érdemben a működésén, írja  az Átlátszó. 

 

A cég bátonyterenyei telepén súlyos állapotok uralkodnak, annak udvarán több száz tonna akkumulátormegsemmisítésből származó, engedély nélkül tárolt hulladékot találtak az ellenőrök egy március végi ellenőrzésen. Az Átlátszó szerint a kormányhivatalnokok erős oldószerszagot éreztek, és magukon bőr- és nyálkahártya irritációt is tapasztaltak, mielőtt 31,5 millió forintra megbüntették az üzem tulajdonosát.

 

A cikkből kiderül, ebben a 2021-ben megnyitott üzemben elsősorban a gödi Samsung SDI és a komáromi SK Battery gyárainak selejtes akkumulátorait dolgozzák fel, a telephely kapacitása évi 28 ezer tonna, és a felépítésére költött 9,3 milliárd forintból 2,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott a kormány.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló