2024. június 21., Alajos Leila

Eger ügye

#eger #szavazás #hajdúhegy #egri közgyűlés #károlyváros #időközi választás #önkormányzati képviselő

Ezen a napon dől el, hogy ki lesz az egri közgyűlés új képviselője

Barna Benedek 2022.06.26. 08:45

Elérkezett az időközi választás napja, Berecz Mátyás utódjáról döntenek a hetes körzetben élők.

 

Vasárnap reggel 6 órakor elkezdődött az időközi önkormányzatiképviselő-választás az egri hetes választókörzetben. A választók este 7 óráig járulhatnak az urnákhoz négy szavazókörben, amelyek közül három a Móra Ferenc Tagiskolában (Bem Tábornok út 3.) lett kialakítva, egy pedig a Dobó István Gimnáziumban (Széchenyi István utca 19.), utána pedig várhatóan hamar kiderül, hogy ki lesz az egri közgyűlés új képviselője.

 

Mint ismert, a körzet korábbi képviselője, az Egységben a Városbért ellenzéki ernyőszervezet színeiben mandátumot szerzett Berecz Mátyás tavasszal lemondott, ezért írtak ki időközi választást. Néhány nappal ezelőttig úgy volt, hogy a megüresedett képviselői székért hatan szállnak ringbe, de egyikük időközben visszalépett, így a Hajdúhegyen és Károlyvárosban élő nagyjából 3500 választópolgár végül is öt jelölt közül választhat:

 

– Pártszínekben indul a körzet korábbi képviselője, a fideszes Orosz Lászlóné Ibolya, aki egyébként jelenleg is a közgyűlésben ül (mivel listásként bekerült), így az ő győzelme esetén a fideszes listán szereplő dr. Csetneki Attila ügyvéd csatlakozna a képviselőtestülethez (Csetneki a 2019-es önkormányzati választáson egyéniben is megmérettette magát, de alulmaradt Császár Zoltánnal szemben).

 

– A szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom a helyi közéletben újoncnak számító Bábel Ildikót indította.

 

– Pártlogók nélkül, de az egri városvezetés és a volt helyi jobbikosokból szerveződő Egri Gárdonyi Kör támogatásával száll ringbe Farkas Richárd borász.

 

– Függetlenként induló jelölt indul az egri politikába szintén újonnan bekapcsolódó Domán Dániel.

 

 Oravecz János Tamás, aki egykor az MSZP-SZDSZ-frakcióban ült az egri közgyűlésben.

 

Az összefogott ellenzék pártjainak nincs közös jelöltje.

jelöltek--
Orosz Lászlóné, Bábel Ildikó, Farkas Richárd, Domán Dániel és Oravecz János Tamás (Képek forrása: valasztas.hu)

Országszerte több mint ötven településen tartanak ezen a vasárnapon időközi önkormányzati választást. Azokat a voksolásokat rendezik most meg, amelyeket a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idején nem tudtak megtartani.

 

Heves megyében Eger mellett Gyöngyösön, a város 3-as egyéni választókerületben írtak ki időközi képviselő-választást – ott a korábbi képviselő, az MSZP-s Tóth Szabolcs halála miatt  A választók két jelöltre szavazhatnak: az MSZP-DK-JOBBIK-LMP-Momentum ellenzéki pártszövetség támogatását élvező Sári István Imrére vagy a függetlenként induló Dr. Béres-Deák Attila Andrásra.

 

 

(Indexfotó: Koszticsák Szilárd / MTI – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló