2022. augusztus 8., László

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #farkas attila #evat #minczér gábor #eger termál

Mirkóczki Ádám és alpolgármesterei nyílt levélben kérik számon az EVAT igazgatótanácsát

Barna Benedek 2022.07.04. 17:40

A termálfürdővel kapcsolatos döntésekre várnak magyarázatot.

 

Nyílt levelet írt az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt. igazgatótanácsának Mirkóczki Ádám és két alpolgármestere. Az írásban az Eger Termál Kft.-nél történt változások – a jegyek árának emelése, a bérletrendszer átalakítása és a Városgondozással való szerződés felmondása – miatt kérik számon az igazgatótanács tagjait.

 

Ahogy azt portálunk is megírta, Farkas Attila alpolgármester egy, a napokban tartott sajtótájékoztatón már elmondta, hogy a városvezetés (ezalatt Mirkóczki Ádám polgármestert, Minczér Gábor alpolgármestert és saját magát értve) nem ért egyet az Egri Termál- és Strandfürdő belépőinek drágításával. Az alpolgármester azt mondta, Mirkóczki korábban levelet írt az Eger Termál ügyvezetőjének, Molnár Lászlónak, és ebben egyértelművé tette, hogy szeretnék, ha megmaradna a helyieknek szóló kedvezmény, és az egriek jegyének ára változatlan maradna.

 

Farkas szerint nem kaptak választ a levélre, azóta pedig megtörtént a jegyáremelés. Az alpolgármester ezt azzal magyarázta, hogy szerinte "a Termál vezetésének a kezét megkötötték", a háttérben pedig a városvezetés az EVAT Zrt. igazgatótanácsát "és ezáltal a Fideszt" sejti. (Emlékezetes, hogy Molnár László és az EVAT új igazgatósági tagjainak kinevezésekor a polgármester a Fidesz és az ellenzék "koalíciójának" Eger érdekével ellentétes döntéséről beszélt, az utóbbi időben pedig Mirkóczkiék és a vagyonkezelő holding igazgatótanácsának tagjai többször egymásnak feszültek, így történt ez az EVAT előző vezérigazgatójának távozása kapcsán, legutóbb pedig az Egri Hulladékgazdálkodás vezetőjének személyével kapcsolatban.)

 

Az alpolgármester azt is kifogásolta, hogy megszűnik a Városgondozás szerződéses viszonya az Eger Termállal (négy szerződésük volt, amelyek parkfenntartásról, karbantartásról, általános és medencetakarításról szóltak). Farkas azt nyilatkozta, hogy úgy látja, a korábbi gyakorlattal ellentétben a mostani igazgatótanács – akiket "Oroján Sándor haveri körének" nevezett – nem akarja "házon belül" rendezni a városi cégek közötti konfliktusokat, sőt még hallgatólagos hozzájárulását is adja, hogy azok fennmaradjanak.

 

A polgármester és a két alpolgármester most nyílt levélben fordult az EVAT igazgatótanácsához, "hivatalos állásfoglalást" kérve "a városvezetés számára érthetetlen" döntések ügyében. Mirkóczkiék azt várják, hogy amennyiben az EVAT igazgatótanácsa határozatot hozott ezekben a kérdésekben, az ezekről szóló jegyzőkönyvet és a határozatot küljék el nekik.

 

A Mirkóczki Ádám, Minczér Gábor és Farkas Attila által jegyzett levelet alább változtatás nélkül közöljük:

 

Tisztelt EVAT Zrt. Igazgatótanácsa!

 

Az elmúlt időszakban a városvezetés számára érthetetlen döntések születtek az Eger Termál kft.-vel kapcsolatban. A számunkra tisztázatlan ügyek miatt kérnénk hivatalos állásfoglalást a cégcsoport igazgatótanácsától.

 

Ki és mi alapján döntött a strandbelépő jegyek megemeléséről?

 

Mirkóczki Ádám polgármester úr 2022. június 3-án kelt levelében egyértelműen kifejtette, hogy a városvezetés nem támogat olyan jegyáremelést, ami az egrieket is érinti. Információnk szerint az egriek kárára történő díjszabás módosítással sem Molnár László igazgató úr, sem a cég felügyelőbizottsága nem értett egyet. Született-e az ügyben az igazgatóságnak határozata? Amennyiben igen, az erről szóló jegyzőkönyvet és határozatot ezúton kérjük részünkre eljuttatni.

 

Ki és mi alapján döntött a bérletrendszer átalakításáról?

 

A 10, 20, 50 alkalmas bérletrendszer bevezetésével rendkívüli módon megemelkedtek a rendszeresen úszni járók költségei, ezzel a döntéssel ismét pont a szolgáltatást leggyakrabban igénybe vevők terhei nőttek meg. Az előző bérletrendszer miért került megszűntetésre? Született-e az ügyben az igazgatóságnak határozata? Amennyiben igen, az erről szóló jegyzőkönyvet és határozatot szintén ezúton kérjük elküldeni.

 

Az Eger Termál Kft. szerződést bontott a Városgondozás Kft.-vel, az ellátandó parkfenntartási, karbantartási és takarítási feladatokra. Információink szerint, az Eger Termál Kft. felügyelőbizottsága kérte az EVAT Zrt.-t a cégcsoporton belüli vitás helyzet kezelésére. Az Igazgatótanács milyen lépéseket tett ez ügyben? Helyesnek tartják-e, ha az ilyen típusú munkákat a cég a piacra szervezi ki, ezáltal az elvégzett munkákért járó pénz sem maradt a cégcsoporton belül? A döntés éves szinten 47 millió forint bevételkiesést okoz a Városgondozás Eger Kft.-nek. Miből kívánja az igazgatótanács ezt a kiesett összeget pótolni? Született-e az ügyben az igazgatóságnak határozata? Amennyiben igen, az erről szóló jegyzőkönyvet és határozatot is ezúton kérjük megküldeni a részünkre.


Várjuk az igazgatótanács mielőbbi válaszát!

 

 

(Indexkép forrása: Mirkóczki Ádám Facebook-oldala.)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló