2024. július 20., Illés

Eger ügye

#eger #farkas attila #áremelkedés #evat #jegy #eger termál

Farkas Attila: A városvezetés nem támogatja az egrieket érintő fürdőjegy-áremelést

Barna Benedek 2022.06.30. 08:28

Az alpolgármester az EVAT igazgatótanácsát és a Fideszt sejti az Eger Termál nyári áremelése mögött.

 

Az egri strandbelépők árának emelésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Farkas Attila alpolgármester szerdán. A politikus az eseményen arról beszélt, hogy a városvezetés nem ért egyet az egri kedvezményes jegyek drágításával. "Nem támogattunk és most sem támogatunk semmiféle jegyáremelés, legalábbis olyat biztosan nem, ami az egrieket érinti" – szögezte le a sajtótájékoztatója elején az alpolgármester az EgerInfo beszámolója szerint.

 

Ahogy azt portálunk is megírta, az Egri Termál- és Strandfürdő júniusban áremelést jelentett be. A jegyeik egy része egy lépcsőben drágult, a hónap közepén, míg más belépőtípusok ára július 1-jétől tovább nő (az egriek kedvezményes  belépője esetében egyszeri áremelés volt, így 1300 forint helyett immár 1800-ba kerül).

 

Farkas Attila elmondta, hogy Mirkóczki Ádám polgármester nemrég levelet írt a strand új vezetésének, és ebben egyértelművé tette: a város vezetése azt szeretné, ha megmaradna a helyieknek szóló kedvezmény, és az egriek jegyének ára változatlan maradna. A Molnár László ügyvezetőnek címzett írást közre is adta az alpolgármester, a TV Eger riportjában alább megtekinthető (0:17-től mutatja a kamera):

 

 

Az alpolgármester elmondása szerint nem kaptak választ a levélre, a jegyáremelés pedig azóta megtörtént. Ezt Farkas Attila azzal magyarázta, hogy szerinte "a termál vezetésének a kezét megkötötték", a háttérben pedig a városvezetés az EVAT Zrt. igazgatótanácsát "és ezáltal a Fideszt" sejti. Elmondása szerint ugyanis úgy értesültek, hogy az igazgatótanács szakmai és személyi kérdésekben egyaránt nyomást gyakorol a cégvezetőkre. (Az utóbbi időben az egri városvezetés és a vagyonkezelő holding igazgatótanácsának tagjai többször egymásnak feszültek, így történt ez az EVAT előző vezérigazgatójának távozása kapcsán, legutóbb pedig az Egri Hulladékgazdálkodás vezetőjének személyével kapcsolatban.)

 

A városvezetés meggyőződése szerint az ügy csak arról szól, hogy a Fidesz a lakosságot a polgármester ellen akarja hergelni, hiszen most az egriek azt hihetik, a városvezetés vagy a polgármester adott utasítást a jegyárak megemelésére. (Emlékezetes, hogy amikor döntés született Molnár László és az EVAT új igazgatósági tagjainak kinevezéséről, a polgármester arról beszélt, hogy a Fidesz és az ellenzéki pártok "koalíciója" Eger érdekével ellentétesen határozott.)

 

Farkas szerint Orojánék érdeke, hogy vita legyen a városi cégek között

 

A sajtótájékoztatón szó volt arról is, hogy június 30-ával megszűnik a Városgondozás szerződéses viszonya az Eger Termállal (négy szerződésük volt, amelyek parkfenntartásról, karbantartásról, általános és medencetakarításról szóltak). Az alpolgármester szerint a felmondás egy a két cég között, hosszasan begyűrűző vita végkifejlete. A Termál vezetője több alkalommal kifogásolta a városgondozás strandon végzett munkáját, míg a Városgondozás vezetője vitatta az állításait.

 

Farkas Attila azt mondta, ebben a konfliktusban a városvezetés nem tud igazságot tenni, de hozzátette, hogy szerinte az Eger Termál korábbi ügyvezetője idején a konfliktusokat "házon belül", az EVAT korábbi igazgatótanácsának segítségével rendezni tudták. Ellenben az alpolgármester szerint a mostani igazgatótanács – akiket "Oroján Sándor haveri körének" nevezett –, nem akarja rendezni a vitás helyzeteket, sőt még hallgatólagos hozzájárulását is adja, hogy azok fennmaradjanak.

 

Az alpolgármester közlése szerint egyelőre nem tudni, hogy milyen cég fogja átvenni azokat a feladatokat, amelyeket a Városgonndozás végzett a Termálnak. "Kíváncsiak vagyunk ki és mennyiért fog szerződni a termállal, mert semmiképp nem szeretnénk olyan szerződésekkel találkozni, mint amivel 2019-ben találkoztunk, hogy egyes külsős vállalkozók havi egymillió forintért nyírták a füvet a strandon télen" – fogalmaztott.

 

Az alpolgármester egyébként odaszúrt az Eger Termál Mirkóczki Zita által vezetett felügyelőbizottságának is, amelynek szerinte "hangosan tiltakoznia kellene" az olyan esetekben, mint a jegyáremelés és a szerződéses viszony megszüntetése.

 

 

(Indexkép forrása: TV Eger / YouTube)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló