2021. május 11., Ferenc

Mindenki ügye

#koronavírus #oltás #pfizer

Rendkívüli oltási akció, de csak egy napig: Pfizer-oltásra is lehet jelentkezni

EÜ/MTI 2021.04.30. 07:31

Akik félnek a többi vakcinától, most megkaphatják az amerikai-német vakcinát.

Rendkívüli oltási akció lesz ma: a Sinopharm mellett az oltásra regisztráltak a Pfizer vakcinájára is foglalhatnak időpontot a kórházi oltópontokra az Országos Oltási Munkacsoport döntése értelmében - értesült az Origo.

    

Az internetes lap úgy tudja, az időpontokra a foglalási lehetőség a reggeli órákban nyílik meg, és előreláthatóan 10 órától már kezdődhet az oltás a Pfizerrel is (természetesen mellette a Sinopharmmal is folytatódik). Emellett már a jövő heti AstraZeneca oltásra is nyitva van az időpontfoglaló.
covid-vakcina-illyés-tibor-mtiAzok foglalhatnak időpontot az eeszt.gov.hu oldalon, akik eddig regisztráltak a koronavírus-vakcinára. Összesen 101 kórházban zajlanak majd az oltások, akár este kilencig. Az Origo úgy tudja, hogy 100 ezer Pfizer-vakcina érkezik az oltópontokra és az Oltási Munkacsoport abban bízik, hogy pénteken ezt mind sikerül beadni.

 

Mint az MTI alapján megírtuk: a Pfizer vezérigazgatója elismerte, hogy szükség lehet harmadik, sőt, további oltásokra is a Pfizer-BioNTech vakcinája esetében is, akárcsak a kínai Sinopharm oltóanyagánál (amely esetében egyes országokban felmerült, hogy harmadik oltásra is szükség lehet belőle). A harmadik adag szükségessége viszont nem azt jelenti, hogy a vakcina ne lenne alkalmas rá, hogy csökkentse a fertőzés, továbbá a súlyos, életveszélyes lefolyású Covid-betegség lehetőségét. (Korábban egyébként az országos tisztifőorvos is utalt rá, hogy akár mindegyik nálunk használt vakcinából kellhet harmadik oltás).

 

Frissítés: Az idópontfoglaló oldal rendszer péntek reggel lehalt, ezt követően a Telex beszámolója szerint gyorsan elterjedt a hír, hogy az a regisztrált is megkapja az oltást, aki időpont nélkül elmegy az oltópontra, és sok helyen kígyózó sorok alakultak ki a kórházaknál, így történt ez Egerben is.

 

Frissítés2: A rendszer leállását az Operatív Törzs tájékoztatóján "terheléses támadással" magyarázták.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló