2021. december 1., Elza

Mindenki ügye

#koronavírus #operatív törzs #oltás

Terheléses támadással magyarázata az oltási időpontfoglaló oldal összeomlását az Operatív Törzs


De azért az országos tisztifőorvos arra buzdított, hogy kérjünk időpontot.

Rendkívüli terheléses támadás érte a kormányzati informatikai rendszert, ezért állt le a vakcinaregisztrációs oldal

- ezzel indokolta Kiss Róbert alezredes az Operatív Törzs pénteki sajtótájékoztatóján azt, hogy miért nem lehet regisztrálni oltási időpontot.

 

Az is elhangzott, hogy közterületen továbbra is kötelező a maszkviselés. A védettségi igazolvánnyal rendelkezők legkésőbb este 11-ig a vendéglátóhelyek belső területeit is használhatják, de a szállodákat is, ahová a gyermekeiket is elvihetik. Többek között az edzőtermekbe, uszodába is csak igazolvánnyal lehet bemenni.A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul.

kiss_robert_es_muller_cecilia-korona-gov
Kép forrása: koronavirus.gov.hu

 

Müller Cecília szerint folyamatosan zajlik a regisztráció, és nagyon sokan szeretnének oltást, ami jó. Az országos tisztifőorvos szerint minden vakcina hatásos, de a beadásukhoz mindenképpen regisztrálni kell.

 

Müller Cecília arra buzdít mindenkit, hogy az állami oltópontokon való vakcinabeadás előtt foglaljunk időpontot. Csakhogy a rendszer reggel óta egyáltalán nem működik, így országszerte több száz méteres sorban várják az emberek érkezési sorrendben, hogy beoltsák őket.

 

A szakember a mai napon tapasztalt oltáskáoszról egy szót sem szólt a közmédia adásában. Eközben jelenleg is több százan állnak sorban Győrben, Szombathelyen és az ország többi részén is, Egerben szintén rengetegen jelentek meg a kórháznál.

 

A tisztifőorvos arról viszont beszámolt, hogy jelenleg is vizsgálják a kínai vakcia által adott védelmet, hogy pontos képet kaphassunk róla.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló