2024. április 17., Rudolf

Környék ügye

#tűzijáték

Mátraderecskén sem lesz tűzijáték

Nagy Donát 2022.07.29. 10:26

A megspórolt pénzből tűzifát vesznek a rászorulóknak.

Mátraderecskén sem lesz durrogtatás augusztus 20-án, legalábbis közpénzből biztosan nem – derül ki a mára legfontosabb hírforrásnak számító Facebookról.

Tisztelt Mátraderecskeiek!


Önkormányzatunk a tegnapi képviselő testületi ülésen a következő döntést hozta:
A 15. Párnafesztiválon tüzijátékot nem szervezünk. Az így megspórolt 200.000 Ft-ot az újonnan bevezetésre kerülő lakossági fűtési támogatás alapjába helyezzük át.

– írják a település közösségi oldalán.

 

Ugyan még három hét van a nemzeti ünnepig, a tűzijáték egyre több településen marad el, így többek között Pécs, Siófok, Sümeg, Szentes, Salgótarján, Ózd, Pásztó, Veresegyháza és Miskolc is bejelentette ennek elhagyását, sőt, Hatvanban és Egerben sem lesz megtartva. Gyöngyösön a lakosságra bízták a döntést, és az online szavazás eredménye alapján náluk sem tartanak tűzijátékot.

Mindeközben a magyar kormány Európa legnagyobb tűzijátékára és több napig tartó kísérőprogramokra készül Budapesten, azonban tíz évre titkosították, mennyi pénzbe kerül majd mindez. Annyit azért tudhatunk, hogy csak a rakétákért 1,6 milliárd forintot fizettek idén, a teljes összeget azonban nem árulják el. Némi viszonyítási alapunk azért lehet: tavaly közel 12 milliárd forintba kerültek az augusztus 20-i programok.

 

A kormány szerint azért kell milliárdokat eldurrogtatni Budapesten, mert az "fontos nemzeti és keresztény értékeket hangsúlyoz".

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló