2023. december 8., Mária

Környék ügye

#tűzijáték #hatvan

Hatvanban sem lesz tűzijáték

2022.07.23. 08:22

800 ezer forint lett volna a durrogtatás ára, de a pénzből inkább egy energetikai tanácsadó irodát hoznak létre, ahová a rezsivel kapcsolatos tanácsokért lehet fordulni.

Hatvanban is elmarad a tűzijáték augusztus 20-án, derült ki Horváth Richárd közösségi médiás posztjából. A polgármester szerint érezték, hogy a jelen helyzetben ez a helyes döntés.

Elmarad a tűzijáték Hatvanban augusztus 20-án.🎆 ✅Úgy éreztük, ez a helyes döntés. 🏘Az elmúlt napok bejelentései, a...

Közzétette: Horváth Richárd – 2022. július 22., péntek

Az elmúlt napok bejelentései, a nagymértékű rezsi-áremelkedés sokakat sodort nehéz helyzetbe ebben az egyébként sem könnyű időszakban. Az állampolgárok, a hatvaniak terhei egyre csak nőnek. Most összefogásra, kitartásra és észszerűségre van szükség

– írja a Facebook-oldalán, majd hozzáteszi, szeretnének szakmai segítséget nyújtani abban, hogy az ingatlanok fenntartási költségeit hogyan lehet optimalizálni a megváltozott rezsiszabályok között is. 


Éppen ezért a tűzijáték összegét, 800 ezer forintot egy energetikai tanácsadó iroda létrehozására fordítjuk. A szolgáltatás minden hatvaninak ingyenes lesz. Elkezdtük az előkészítést, néhány héten belül szeretnénk indulni.

– zárja posztját Horváth Richárd.

 

Ahogy arról korábban írtunk, a tűzijáték egyre több településen marad el, így többek között Pécs, Siófok, Sümeg, Szentes, Salgótarján, Ózd, Pásztó, Veresegyháza és Miskolc is bejelentette ennek elhagyását, sőt, Egerben sem lesz megtartva. Gyöngyösön a lakosságra bízták a döntést, és az online szavazás eredménye alapján náluk sem tartanak tűzijátékot.

Mindeközben a magyar kormány Európa legnagyobb tűzijátékára és több napig tartó kísérőprogramokra készül Budapesten, azonban tíz évre titkosították, mennyi pénzbe kerül majd mindez. Annyit azért tudhatunk, hogy csak a rakétákért 1,6 milliárd forintot fizettek idén, a teljes összeget azonban nem árulják el. Némi viszonyítási alapunk azért lehet: tavaly közel 12 milliárd forintba kerültek az augusztus 20-i programok.

 

Címlapkép: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló