2021. december 7., Ambrus

Eger ügye

Oroján nem cáfol, helyette tényleg bemutatja, mire képes a NER Egerben is

2019.11.30. 00:00

Nem is nagyon tudja, mert nem lehet letagadni a felvételen elhangzottakat. Az már egy másik kérdés, hogy reakciója mindent elárul arról, milyen viszonyban van a valósággal és a tisztességgel az egri Fidesz alelnöke.

 

Röpke néhány óra alatt bejárta az országos sajtót (Index, 444.hu, 24.hu, Magyar Narancs stb.) az a botrányos hangfelvétel, amelyet portálunk hozott nyilvánosságra csütörtökön, és amelyen Oroján Sándor egri önkormányzati képviselőjelölt, az egri Fidesz alelnöke és Nyitrai Zsolt jobbkeze elmondja, mire is képes a Fidesz a hatalomért.

 

Oroján a hangfelvétel szerint éppen eligazítást tart néhány polgármesternek a NER természetéről egy konkrét eset kapcsán, ahol egy helyi köztisztviselő (aki a törvény szerint nem a Fidesz, hanem az önkormányzat, átvitt értelemben pedig az állampolgárok érdekeit képviseli) szembekerült a rendszerrel.

 

NER-pillanat: Oroján Sándor a miniszter kezébe csap. Fotó: Oroján Sándor Facebook-oldala 

 

"Arról van szó, hogy van egy Nemzeti Együttműködés Rendszere, amelynek mindannyian tagjai vagyunk, és ha ezt a rendszert valaki nagyon durván sérti és a nyilvánosság előtt próbálja lejáratni, az olyan, mintha a rendszer minden tagját sértené. Mert ha valaki Tiszafüreden a polgármestert bántja és megy a sajtóhoz, ha bármelyik polgármesterünket vagy akár engem személy szerint bántana." - mondta Oroján a birtokunkba került, rövidített hangfelvétel alapján az őt hallgató polgármestereknek.

 

De mondott ilyet is: "Ha valaki politizál és az ellenfelünk a politikában, a politikai térben, akkor azzal nem beszélgetünk, nem próbáljuk meggyőzni, hanem legyőzzük. Pont! És ha valaki politikai ellenfele a tiszafüredi polgármesternek, akkor úgymond politikai ellenfele nekem is és Nyitrai Zsoltnak, meg a közösségnek, mert ő a rendszernek a politikai ellenfele".

 

A kiszivárgott hangfelvételt feliratozva és az erről szóló cikkünket ITT TALÁLJA.

 

Nos, ezek után jött Oroján Sándor reakciója, amellyel megerősíti mindazt, amely a kiszivárgott hangfelvétel lényege. Tessék, ez a NER egri Fidesz-módra egyenesen Oroján Sándortól:

 

„A személyemmel kapcsolatban megjelent híreket az ellenzéki kampánycirkusz részének tekintem, amellyel Mirkóczki Ádám korrupciós ügyeiről akarják elterelni a figyelmet.“

 

Ennyi, kész, nincs itt semmi látnivaló. Tessék csak Mirkóczki Ádámmal foglalkozni, aki korrupt! Hogy miért és mi alapján, az nem lényeg, az sem, hogy az egri Fidesz házi propagandaportálja, az Eger Hírek sorra veszíti el a sajtóhelyreigazítási  pereket Mirkóczki Ádámmal szemben, miután rendre kiderül, hogy hazudnak. 

 

És ha már botrány, és hogy ki, na meg miről szeretné elterelni a figyelmet? Álljék itt ez a lista, amely felsorolja, milyen botrányokba keveredett az egri Fidesz és holdudvara csak a közelmúltban!

 

Egri és környékbeli fideszesek ingatlanbotránya: 

 

– egri és Eger környéki fideszes politikusok gyanúsan hasonló időben, ugyanabból az uniós finanszírozású programból jutottak ingatlanokhoz úgy, hogy kaptak vissza nem térítendő támogatást és támogatott hitelt is;

 

– Molnár Richárd füzesabonyi alpolgármestertől a saját anyósa (frissen alapított cégén keresztül) vette meg uniós pénzen a politikus házát úgy, hogy Molnár még ezután is a házban élt.

 

 

Eltűnt 1100 millió forint a fideszes alapítványtól:

 

– kiderítettük, hogy egy egri központú és fideszesek által irányított szervezet, a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány kasszájából eltűnt 1,1 milliárd forint. Erről és hogy milyen praktikákkal tüntették el a pénz egy részét EBBEN A CIKKÜNKBEN írtunk;

 

– felfedtünk egy vállalkozói kört, akik tulajdonképpen a semmire kaptak közpénzhitelt az alapítványtól: kamu telephelyek és projektek, bedőlt és a pénzt benyelő cégek, fideszes politikusok a háttérben: RÉSZLETEK ITT;

 

– külföldi, offshoregyanús céghez is küldtek 600 milliót, amelynek jelentős részét már a saját könyvvizsgálói jelentésük szerint is elbukták: erről ITT OLVASHAT részleteket;

 

– kiderítettük, hova és hogyan adott a szervezet 104 millió forintot a semmire, hiszen a kedvezményezett – ráadásul nem is Heves megyei, hanem dunántúli – cég már biztosan nem fogja visszafizetni a pénzt. De eléggé úgy fest, hogy soha nem is akarta. A MEGDÖBBENTŐ RÉSZLETEK IDE KATTINTVA olvashatók.

 

Egri fideszes földjeit vásárolta fel az állam az épülő elkerülőhöz:

 

– az egri Fidesz azt szajkózta, az ellenzék akar nyerészkedni az Egert az M3-assal összekötő út építésén, erre kiderült, hogy pont Orosz Lászlóné önkormányzati képviselő és férje kapott közel 22 millió forintot az államtól.

 

Hangfelvételen beszél az egri Fidesz vezetője arról, hogyan fenyegeti a NER a települések vezetőit

"Ha valaki politizál és az ellenfelünk a politikában, a politikai térben, akkor azzal nem beszélgetünk, nem próbáljuk meggyőzni, hanem legyőzzük. Pont!" - fejtegeti Oroján Sándor néhány polgármesternek. Kilenc évvel ezelőtt, a győztes, a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többségét eredményező országgyűlési választások után jelentette be Orbán Viktor, hogy nem csupán választási győzelmet aratott, hanem 1989 után újabb rendszerváltást vitt végbe.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló