2024. június 21., Alajos Leila

Eger ügye

#önkormányzat #mirkóczki ádám #momentum mozgalom #ellenzéki összefogás #jobbik

Mirkóczki Ádám: a Momentum visszataszító, a Jobbik proli módon kommunikál

2021.03.12. 10:39

Eger polgármestere egy friss interjúban újfent elmondta, hogy nem ért egyet azokkal a városvezetőkkel, akik országos politikát akarnak vinni. Kritizálta a Fidesz ellen összefogó ellenzéket is, köztük egykori pártját.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere már korábban is egyértelművé tette, hogy azért nem csatlakozott eddig más ellenzéki településvezetők kezdeményezéseihez, mert szerinte a városvezetés feladata nem a kormány megdöntése, hanem a város irányítása.

 

A városvezető a Magyar Hangnak nyilatkozva ismét kritizálta azokat az ellenzékieket, akik önkormányzati székből országos politikát akarnak vinni.

Akik alapvetően szervezik, generálják ezeket az összellenzéki akciókat, sok esetben teljesen más a motivációjuk. Van, aki miniszterelnök vagy épp egyéni képviselő szeretne lenni

– idézi Mirkóczkit a péntei interjút szemléző Telex.

 

A polgármester hangsúlyozta, hogy emiatt szerinte az ellenzéki önkormányzatok elsődleges feladata, a település vezetése háttérbe szorul.

Egy polgármesternek mindenkivel, még a mindenkori kormánnyal is együtt kell működnie. Ha adott esetben a kormányban vagy a minisztériumoknál, különféle hatóságoknál azt látják, hogy partner vagyok, akkor nyilván nem azzal teszek rosszat Egernek

– fogalmazott.

 

Arra kérdésre, hogy legyen-e kormányváltás 2022-ben, azt válaszolta:

Bízom a magyarok kollektív bölcsességében, de én nem akarom a szekerét tolni egyik félnek sem, mert nem ez a dolgom.

Noha Mirkóczki azt visszautasította, hogy a Fideszt támogatná, közben egyértelművé tette, hogy nem tekinti magát az ellenzék részének. A Fidesszel szemben összefogó pártok szövetsége távol áll tőle:

Amíg ellenzéki oldalról olyanokat hallok, mint az Európai Egyesült Államok vagy az alapjövedelem meg a négynapos munkahét, hogy a genderről ne is beszéljek, ezektől megőrülök

– mondta, részben a DK, a Momentum és a Jobbik követeléseire utalva.

 

Mirkóczki – aki korábban szóvivője volt a Jobbiknak, amelyből csak tavaly nyáron lépett ki – egykori pártja kommunikációját prolinak tartja, a Momentumot pedig visszataszítónak.

 

Mint a Telex felidézi, Mirkóczki a Momentumot már korábban is kritizálta: miután a korábban LMP-s, most független Komlósi Csaba, valamint a momentumos Keresztes Zoltán tavaly ősszel otthagyta az egri önkormányzatban többséget adó Egységben a Városért Egyesület frakcióját, a polgármester a kormánypárti HírTV-nek úgy nyilatkozott, hogy "Eger a Momentum politikájának esett áldozatul".

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló