2023. február 3., Balázs

Eger ügye

Mirkóczki Ádám bejelentette, hogy elhagyja a Jobbikot

AZONNALI 2019.11.30. 00:00

Közös közleményben jelentette be Mirkóczki Ádám és a Jobbik, hogy Eger összellenzéki támogatással megválasztott polgármestere kilép a pártból. Hangsúlyozzák: nem azért, amiért mostanság mások.

 

Meghozott egy közös megegyezésen alapuló döntést a Jobbik Magyarországért Mozgalom és Eger polgármestere: Mirkóczki Ádám elhagyja a pártot

 

– ezzel a felütéssel kezdődik a Jobbik és Mirkóczki Ádám közös kedd délutáni sajtóközleménye. Az Azonnali úgy tudja, a döntés már régóta érlelődött a politikusban, ám megerősíttetni ezt az információt nem tudtuk vele – egészen eddig.

 

A közlemény ezért így fogalmaz:

 

"Hangsúlyozzuk, hogy semmilyen nézeteltérés, semmilyen konfliktus nem áll ennek a hátterében, és Mirkóczki Ádám döntésének egyáltalán nincs köze az utóbbi időben a párt körül zajló eseményekhez. Kiemeljük, hogy nem politikai döntés született sem a Jobbik, sem pedig Mirkóczki Ádám részéről: a polgármester csak és kizárólag az Eger városáért érzett felelősségtudata miatt hagy fel a pártpolitikával. Mirkóczki Ádámnak semmilyen konfliktusa nincs és nem is volt a párt mostani elnökségével, és egyetért a Jobbik irányvonalával is."

 

Fotó: Mirkóczki Ádám / Facebook 

 

A Jobbik mindezt azért tartotta szükségesnek külön hangsúlyozni a közleményben, mert az elmúlt napokban a párt volt elnöke, a Jobbikot Vona Gábor távozása után konszolidáló Sneider Tamás és két másik országgyűlési képviselője (Varga-Damm Andrea és Farkas Gergely) is kilépett a párt parlamenti frakciójából a Jakab Péter által fémjelzett irányvonallal szembeni elégedetlenségüket kifejezendő.

 

A Jobbik közleménye kiemeli: Mirkóczki Ádám, aki 2010-től hosszú ideig a párt szóvivője volt, 2019 januárjától semmilyen pozíciót nem töltött már be a Jobbikban, kizárólag Egerrel foglalkozott, októbertől a város megválasztott polgármestere. Kifejezetten szorosan, 800 szavazatnyi különbséggel győzte le összellenzéki támogatással a hevesi megyeszékhely addigi fideszes polgármesterét, Habis Lászlót.

 

(Via azonnali.hu)

 

Mirkóczki Ádám

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló