2022. július 5., Emese Sarolta

Eger ügye

#eger #fidesz #pápai ákos #mi hazánk #berecz mátyás #pajtók gábor #kampány #egységben magyarországért #választás 2022

Egerben is indul a hivatalos kampány, a Fidesz falvakból hozná az aktivistákat

Domán Dániel 2022.02.11. 12:15

Február 12-én, szombaton, a szavazást megelőző 50. napon kezdődik az országgyűlési képviselő-választás és a vele egy napon rendezett országos népszavazás hivatalos kampánya a választási eljárási törvény értelmében. Nézzük, hogy állnak a helyi képviselőjelöltjeink a Heves megyei 1. számú választókerületben!

 

Berecznél az emberek, megjelent a DK is

 

Az egységes ellenzék képviselőjelöltjének Berecz Mátyásnak az év elején igencsak döcögött a kampánya. Újfent eltávolították az egri vármúzeumból, ahol muzeológusként dolgozott. Ezután a helyi Jobbik alapszervezet feloszlatta magát, aztán a városházához köthető hírportál látványos lejarátókampányba kezdett Berecz ellen. Berecz legutóbb az ingyenes tömegközlekedés használatának kiterjesztésével kampányolt, azóta Egerben a Bódás-ügy kivételével semmilyen ügyet nem karolt fel, most leginkább a településeket járja.

 

Berecz elmondása szerint többen jelentkeztek aktivistának, a környező településeken és Egerben is a pártok mellett civilek és önkéntesek segítik a munkáját. Információnk szerint a kezdeti nehézséget belsős DK konfliktusok, illetve a volt Jobbik tagokkal és Mirkóczki Ádámmal való vita okozta. Berecz a héten Magyar Bálinttal és Elek Istvánnal is találkozott egy zártkörű fórum keretében, de Kerecsenden is meggyőzött már egy macskát, aki rá fog szavazni április harmadikán. A jövőben várhatóan Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára is tart majd utcafórumot.

273744890_335134998623090_7115068237688772861_n
Pajtókék aktivisták hiányában


Dr. Pajtók Gábor szintén a hivatalos Facebook-oldalán tette közzé, hogy mely helyszíneken fognak aláírásokat gyűjteni. Egyes információnk szerint azonban Egerben alig akad aktivistájuk, ezért a környező települések polgármestereit kérték meg arra, hogy nyújtsanak segítséget a támogató aláírásokat gyűjtésében. Úgy tudjuk, holnap reggel 9 órától a Polgárok Házában tartanak eligazítást mindazon aktivistának, akik a falvakból érkeznek. 


Többször beszámoltunk arról, hogy a Bódás-ügy kapcsán milyen felelőssége lehetett Pajtóknak, azonban érintettségét néhány soros közleményben tagadta. Pajtók kampánystábjáról keveset tudunk, meg nem erősített információk szerint Pajtók kampányfőnöke Szabó Róbert, aki a Heves Megyei Közgyűlés alelnöke is egyben. Korábban az egységes ellenzék jelöltje, Berecz Mátyás sugallta, hogy Pajtók kampányát Mirkóczki Ádám is próbálja segíteni, nemrég pedig az Egységben a Városért Egyesület elnöke, Mirkóczki Zita is kimondta, hogy Eger polgármestere nyíltan a Fidesz jelöltje mellett kampányol. Az egri közgyűlés fideszes tagjai eddig látványosan mellőzték Pajtók kampányát.
273778460_160859952947732_6581992316649077010_n
Pápai Ákos szerint a Mi Hazánk nem a Fidesz pincsikutyája


Dr. Pápai Ákos, a Mi Hazánk képviselőjelöltje csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen arról beszélt, hogy szerinte egyedül a Mi Hazánk rendelkezik programmal a pártok közül. Elmondta: győzelem esetén nem szolgálják ki a világ, illetve Magyarország oligarchiát sem, a gazdaságot helyi vállalkozókkal, különösen a kkv szektor szereplőinek támogatásával pörgetnék fel. Pápai arról is beszámolt, hogy elvárásukhoz képest sokkal nagyobb az érdeklődés a szervezet és a jelöltek iránt (A Mi Hazánk egy ideje már a "Covid-diktatúrával" is kampányol, az utóbbi időkben számos oltásszkeptikus személyt vonzott maga köré a mozgalom). 


Pápai a sajtótájékoztatón Márki-Zay Pétert is kritizálta, aki nemrég az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, hogy a Mi Hazánk "ahova csak bejutott az önkormányzatokba, mindig, kivétel nélkül a Fidesszel szavaz." Pápai elárulta, hogy meglepően kevés alkalom volt, amikor ő az egri közgyűlésben a Fidesszel együtt szavazott volna, de nem tartja problémának, ha bizonyos ügyekben mindenki egyetért. Példaként említette Berecz Kálmán eltávolítását az EVAT Zrt. igazgatótanácsából, amelyet ő személy szerint nem szavazott meg, ugyanis a szerinte csak és kizárólag Mirkóczki Ádám bosszúvágyáról szólt. Ennél a döntésnél pont az egri polgármester támaszkodott a fideszes képviselők szavazatára, az Egységben a Városért tagjai sem járulták hozzá.

273746940_311937307622545_549375073235010707_n

A többi jelöltről és a fejleményekről a későbbiekben beszámolunk.

 

(Képek forrása: a jelöltek Facebook-oldalai)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló