2024. február 25., Mátyás

Eger ügye

#eger #berecz mátyás #tömegközlekedés #volánbusz

Berecz Mátyás: Igazságtalan, hogy csak az egri lakosok számára majdnem ingyenes a tömegközlekedés

Kovács Dávid 2022.01.21. 11:15

A politikus a környező települések érdekében fog intézkedni.

Berecz Mátyás, Heves megye 1. számú választókerületének közös ellenzéki jelöltje az agglomerációs falvak lakóit is bevonná a kedvezményes egri tömegközlekedésbe, erről egy péntek délelőtti sajtótájékoztatón beszélt a helyi buszpályaudvar déli, park felőli oldalán.

 

Berecz_Mátyás
Berecz Mátyás az egri ellenzéki összefogás január 21-én tartott sajtótájékoztatóján (Fotó: Domán Dániel)

 

Az ellenzék közös jelöltje a helyszínen arról beszélt: a tömegközlekedés kvázi ingyenessé tétele a környezet- és klímavédelmi szempontok mellett a közlekedési infrastruktúra és bizonyos szociális kérdések szempontjából is előremutató, támogatandó kezdeményezés, ám – véli ő – vannak hiányosságai.

Berecz azt kifogásolja, hogy a kezdeményezés megfeledkezik azokról, akik a környező településekről Egerbe járnak tanulni, dolgozni, orvoshoz, vásárolni, ahogy azokról is, akik albérletben élnek a városban.

Berecz úgy látja: ezt a megkülönböztetést az érintettek joggal érzik igazságtalannak, óhatatlanul is feszültség keletkezett az Egerben és az agglomerációs falvakban élők között. Úgy gondolja, a bejárók is részt vesznek az egri gazdasági és társadalmi életben, éppen ezért okkal sérelmezhetik, hogy nem részesülnek ebben a kedvezményben.

 

A politikus a helyszínen bejelentette: péntek reggel levélben fordult az érintett települések polgármestereihez, amelyben arra kéri őket, hogy egy személyes találkozó keretében egyeztessenek ezekről a kérdésekről, problémákról. Mint elmondta, a következő hetekben végigjárja a környező településeket, a tapasztalatairól később fog beszámolni.

 

A sajótájékoztatóval egy időben egy hasonló tartalmú bejegyzés is megjelent a politikus Facebook-oldalán.

A tömegközlekedés fejlesztése nemcsak klímavédelmi szempontból fontos az ellenzék programjában, de a munkahelyek megtartása és teremtése sem képzelhető el anélkül, hogy a munkába járást megkönnyítsük. Ezzel a kis településeken élők esélyegyenlőségét javítjuk"

– írja ebben.

 

A sajtóeseményről készült videónkat itt nézheti meg:

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló