2024. július 25., Jakab Kristóf

Eger ügye

#eger #berecz mátyás #ellenzéki összefogás

Berecz Mátyás durva kampányra számít jövőre, szerinte őt is megpróbálják majd befeketíteni – VIDEÓ

Barna Benedek 2021.12.01. 12:29

Az egri összellenzéki jelölt szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, ők sportszerűen akarják megnyerni a választási versenyt.

 

Az országgyűlési választás kampányt felvezetendő, a kampánystáb megalakulásának apropóján tartott előzetes sajtótájékoztatót szerdán az egri Végvári vitézek terén az egyesült ellenzék. Ahogy arról korábban portálunk is beszámolt, az idén ősszel tartott előválasztást a DK színeiben induló Berecz Mátyás nyerte a Heves megyei 1. számú választókerületben, tehát jövő tavasszal az országgyűlési választáson mögé sorakoznak fel az ellenzéki összefogás résztvevői, és így ezen a mostani eseményen is ő beszélt.

 

A korábbi várigazgató, volt alpolgármester, jelenleg önkormányzati képviselő Berecz elmondta, hogy az ellenzéki szövetség tagjai – a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd, valamint Márki-Zay Péter korányfőjelölt Mindenki Magyarországa elnevezésű mozgalma – közösen fogják megtenni az előkészületeket és együtt csinálják majd végig a kampányt. Megjegyezte: sajnálatosnak és felháborítónak tartja, hogy Kövér László nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte az ellenzéket (az Országgyűlés elnöke ezt egy titkosszolgálati vezetők előtt tartott beszédében mondta, amely a napokban szivárgott ki – bővebben ebben a cikkünkben írtunk erről).

Én azt gondolom, hogy mi egy tisztességi kampányra készülünk, a választásokon részt vevő, induló pártokat mi nem ellenségnek, hanem sportszerűen ellenfélnek tekintjük, akiket sportszerű, becsületes versenyben akarunk legyőzni

– tette hozzá Berecz Mátyás.

 

 

Az ellenzék egri jelöltje ezután arról beszélt, hogy szerinte meg kell különböztetni a Fidesz becsületes, jó szándékú tagjait és szavazóit a kormány által "Nemzeti Együttműködés Rendszere" néven kiépített gazdasági és politikai rend bűnözőitől. Mint mondta, nekik ezekkel a bűnözőkkel van bajuk, és elszánták magukat arra, hogy győzelem esetén elszámltassák őket "a csalásokért, lopásokért és az ország gazdasági-társadalmi tönkretételéért, amint tizenkét év alatt műveltek".

 

Emellett szó esett arról is, hogy mit várnak a kampánytól az ellenzéki pártok.

Én személy szerint is fel vagyok készülve arra, hogy sajnos ez egy nagyon kemény, durva kampány lesz

– fogalmazott Berecz Mátyás, hozzátéve: ő már az egri vár igazgatójaként és a 2019-es önkormányzati választás során is megtapasztalta a negatív kampányt, karaktergyilkosságot.

Én úgy gondolom, hogy ennek nem így kellene történnie. Sajnos, én úgy gondolom, hogy lesznek hazugságok, lesznek olyan dolgok, amikkel megpróbálnak minket, személy szerint engem is befeketíteni, de mi ezekkel nem foglalkozunk. Mi alapvetően sportszerűen fogunk részt venni ezen a választáson, és nagyon remélem, bízom benne, hogy eredménye lesz

– mondta az ellenzéki jelölt.

 

Az Egri Ügyek kérdésére, hogy tartják-e a kapcsolatot az összefogáson kívüli ellenzéki pártokkal (a Kétfarkú Kutya Párttal vagy a Mi Hazánk Mozgalommal), Berecz Mátyás úgy felelt, hogy ezeket a szervezeteket sem ellenségnek tekintik, hanem a választási verseny résztvevőinek, akik az egyesült ellenzéktől eltérő politikai felfogást vallanak. "Kapcsolat csak ilyen szempontból van" – jelentette ki, hozzátéve, hogy sok sikert kíván ezeknek a pártoknak is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló