2023. december 9., Natália

Mindenki ügye

#ellenzéki összefogás #kövér lászló

Feljelenti az ellenzék Kövér Lászlót a kiszivárgott beszéde miatt

Barna Benedek 2021.11.30. 16:32

Jogi útra terelik az ügyet.

 

Kedd délután az összefogásban részt vevő ellenzéki pártok bejelentették, hogy feljelentést tesznek Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével szemben.

 

A 24.hu beszámolója szerint a sajtótájékoztatón felszólaló Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, a házelnök "gyakorlatilag az alkotmányos rend megzavarására, a többpártrendszer megzavarására buzdította a titkosszolgálatok vezetőit", ezért döntöttek úgy, hogy jogi útra terelik az ügyet.

 

Az ellenzéki politikus ezzel a napokban kiszivárgott felvételre utal, amely szerint

Kövér László arról beszélt a titkosszolgálati vezetőknek zárt ajtók mögött, hogy jelenleg az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt az ország számára, és elmondta, ennek a "kockázatnak" a kezelésében számít a titkosszolgálatokra.

Mint azt a 24.hu cikke meg is megjegyzi Kövér szavai pedig azért is vetnek fel kérdéseket, mert a nyáron kirobbant Pegasus-botrány során kiderült, hogy a kémszoftverrel magyar ellenzéki politikusokat, környezetükhöz tartozó embereket és kormánykritikus újságírókat is lehallgattak.

 

 

Az ellenzék szerint Kövér beszéde a bizonyíték arra, hogy Orbán Viktor és a kormány semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy megtartsa a hatalmát. Ehhez Szabó Tímea még azt is hozzáfűzte, hogy az ellenzéki politikusok vegzálása már megkezdődött: álújságírókat küldenek a lakásuk elé, külföldi ügynöközik őket.

 

(Indexfotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló