2024. április 25., Márk

Mindenki ügye

#kósa lajos #kémszoftver #pegasus

Kósa Lajos beismerte, hogy a Belügyminisztérium vett az izraeli Pegasus kémszoftverből

Nagy Donát 2021.11.04. 17:14

A Honvédelmi és Rendészeti Bizottság fideszes elnöke szerint mindenre kaptak bírói, vagy igazságügyi miniszteri engedélyt.

 

Ma ült össze a Honvédelmi és Rendészeti bizottság a Pegasus-ügy kapcsán, ahol meghallgatták Pintér Sándor belügyminisztert és Hajdu Jánost, a TEK-főigazgatóját, írja az ATV.

 

A bizottság mai üléséről készült jegyzőkönyvet ugyanakkor 2050-ig titkosították.

 

Kósa Lajos, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság fideszes elnöke ugyanakkor újságírói kérdésre válaszolva megerősítette, hogy

a Belügyminisztérium szerezte be a szoftvert, de – mint mondta – ő nem lát ebben kivetnivalót.

 

Kósa a furcsa elszólást követően azt mondta, az természetes, hogy a konkrét megfigyelt személyekkel kapcsolatban senki nem fog konkrét választ kapni, mert ezzel személyiségi jogok sérülnének. Majd hozzátette, hogy a techóriások amúgy is "szélesebb körű megfigyelést végeznek" az állampolgárokkal kapcsolatban, mint az állam.

 

Vadai Ágnes, DK frakcióvezető-helyettese további vizsgálatokat sürget a Pegasus-ügyben, mert szerinte Varga Judit igazságügyi miniszter nem járt el jogszabályszerűen, amikor azt mondta, hogy a megfigyelések engedélyezését tartósan átadta államtitkárának.

 

A bizottság szocialista alelnöke, Harangozó Tamás a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a szoftver nem csak, hogy van, de minden arra feljogosított szerv használta is, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ennek az ellenkezőjét állította korábban. 

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

Indexfotó: Illyés Tibor / MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló