2024. június 24., Iván

Mindenki ügye

#ellenzék #kövér lászló #titkosszolgálat

Kövér László a titkosszolgálatoktól várja az ellenzék "féken tartását"

Nagy Donát 2021.11.27. 09:52

Egy kiszivárgott hangfelvételen hallható, ahogy a házelnök szerint az ellenzék „nemzetbiztonsági kockázat”.

Kövér László házelnök egy most kiszivárgott hangfelvétel szerint arról beszélt a titkosszolgálati vezetőknek zárt ajtók mögött, hogy jelenleg az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt az ország számára, és elmondta, ennek a „kockázatnak” a kezelésében számít a titkosszolgálatokra – írja a felvételt megszerző Direkt36

20200714kover-laszlo
Illusztráció, fotó: MTI

 

A cikket szemlézve a HVG azt írja, hogy a beszéd még 2020. február 28-án hangzott el az Alkotmányvédelmi Hivatal központjában, a nemzetbiztonsági szolgálatok fennállásának harmincadik évfordulójának alkalmából tartott ünnepségen, de korábban semmilyen nyoma volt egyik kormányzati oldalon sem, azonban amikor a Direkt36 kérdéseket tett fel a kapcsán Kövér Lászlónak, hirtelen megjelent a szöveg leirata Bayer Zsolt blogján, és visszadátumozva felkerült Kövér honlapjára is.

 

Kövér azzal kezdte a beszédét, hogy elmondta, szerinte ma „két, egymást gyakorlatilag kizáró állam- és nemzetkép létezik a magyar politikán belül.” A Fideszre utalva közölte, hogy „a magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz, és ilyenért dolgozik”, de „a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik”. Ez után kijelentette, hogy

én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot ma fenyegeti.

Kövér az ellenzéket a kommunista Kun Béla mozgalmához hasonlította, akik „internacionalista segítséggel” akarják „lezárni az osztályharcot”. Kövér László mindezek miatt közölte a titkosszolgálati vezetőkkel: tőlük várja a megoldást a problémára, a legfontosabb pedig az, hogy lojálisak legyenek az állammal és a nemzettel szemben.

A Direkt36 emlékeztet: Kövér szavai már csak azért is kérdéseket vetnek fel, mert a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény kifejezetten kimondja, hogy a szolgálatok egyik legfontosabb feladata „a többpárti rendszeren alapuló képviseleti demokrácia” védelme.

 

A beszéd teljes felvétele itt hallgatható meg:

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló