2024. június 24., Iván

Eger ügye

#mirkóczki ádám #momentum #jánosi zoltán #pajtók gábor #elkerülő út #helyi népszavazás

Az egri polgármester utólag magyarázkodik a helyi népszavazás ügyében, a DK meg ott sem volt

Csarnó Ákos 2023.04.13. 17:46

Mirkóczki Ádám utólag próbálja előadni, hogy támogatta a népszavazást Jánosi Zoltán szerint

 

A Momentum egri elnöke, Jánosi Zoltán tartott sajtótájékoztatót az elkerülő úttal kapcsolatos tapasztalatairól.

2023. január 20.

Mirkóczki Ádám a következőket mondta:

“Elhitették velük, hogy ha elég hangosak, elég dühösek lesznek és felsorakoznak mögöttük, majd a belső nyomvonalat a kukába dobja az állami NIF Zrt.” “Ez a két nyomorult.”

2023. március 28. Lázár János kukába dobta a belső nyomvonalat

A sajtótájékoztató két fő témája Mirkóczki Ádám szerepe az egri elkerülő út ügyével kapcsolatban illetve a Demokratikus Koalíció egri szervezetének viselkedése volt. Jánosi egy idővonalat vázolt a kezdetektől az aláírások leadásának időpontjáig. Ebből szerinte tisztán látszik, hogy egyesek tudatosan próbáljak az egrieket becsapni.

 

2022. november 21-én a NIF Zrt.. közzétette az újratervezett nyomvonalakat, miután Keresztes Zoltán önkormányzati képviselő (Momentum) videókat készített.

2022. november 22-én lakossági fórumot tartottak, mire  Mirkóczki Ádám polgármester a sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy egy hibrid nyomvonalat támogat. Szerinte a lakossági fórum kockáztatja az elkerülő út sorsát (45-50 milliárd forint sorsáról és a város jövőjéről van szó).

 

Keresztes Zoltán sürgősségi javaslatot nyújtott be a Közgyűlés elé, hogy az foglaljon állást valamelyik nyomvonal mellett. 12 igen szavazat született a külsőre nyomvonalra, ám Farkas Attila alpolgármester és Mirkóczki Ádám nem szavaztak, Minczér Gábor alpolgármester pedig tartózkodott. 

 

Kovács F. László, az egri Kertvárosi Civil Társaság képviselője 2023. Január 19-én jelentette be a népszavazási kezdeményezést. Másnap Mirkóczki Ádám szerint:

Elhitették velük, hogy ha elég hangosak, elég dühösek lesznek és felsorakoznak mögöttük, majd a belső nyomvonalat a kukába dobja az állami NIF Zrt. Ez a két nyomorult.

Március 10-én Mirkóczki Ádám egy rádiós interjúban még mindig a belső nyomvonal mellett érvelt, közben Pajtók Gábor országgyűlési képviselő - az aláírásgyűjtés kellős közepén - bemutatott egy új hibrid nyomvonalat. Jánosi Zoltán szerint a polgármester a belső nyomvonalat támogatta. Az elnök szerint az is érdekes volt, hogy amint bejelntették, hogy már 5000 aláírásuk van a város két alpolgármestere hirtelen az ügy mellé állt és pultoztak a városban, miközben a Momentumot támadták, hogy fizetett hirdetésekkel támadják az ún. városvezetést.

 

A sajtótájékoztató végén a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatóján elhangzott állításokkal kapcsolatban kiemelte, hogy sem ő, sem a Momentum nem támadta soha a DK közösségét. A DK-sok közül többeket ismer, szerinte nem korrekt a sajtóban üzengetni. Megkereste őket, hogy mivel támadták a DK-t, de erre a kérdésre nem tudott konkrét példát mondani a DK képviselője. A helyi népszavazással kapcsolatban pedig arra tért ki, hogy a DK egyáltalán nem segítette, támogatta az aláírás-gyűjtést.

 

 

Az egri elkerülő úttal kapcsolatban születetett írásainkat itt olvashatják.

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló