2024. március 29., Auguszta

Eger ügye

#momentum #elkerülő út #helyi népszavazás

5000 aláírást gyűjtött eddig a Momentum a civilekkel az egri népszavazási kezdeményezéssel kapcsolatban

Csarnó Ákos 2023.03.22. 10:53

Az 5000 aláírás csak a Momentum gyűjtése, abba a civilek és a többi párt gyűjtése nincs beleszámolva.

 

Az Egerbe tervezett elkerülőúttal kapcsolatos népszavazási kezdeményezésről tartott sajtótájékoztatót Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője, és Jánosi Zoltán, a párt egri elnöke. A Momentum politikusai bejelentették, hogy eddig a szükséges aláírásoknak több mint a fele, 5000 aláírás gyűlt össze. A gyűjtés március 30-ig folytatódik. Külön kiemelték, hogy az 5000 aláírás csak a Momentum gyűjtése, abba a civilek és a többi párt gyűjtése nincs beleszámolva, továbbá még kilenc napjuk áll rendelkezésre a gyűjtésre.

 

 

A sajtótájékoztatón Jánosi Zoltán megemlítette, hogy a Momentum az a párt, amely nem ugrik el a munka elől. „Kiálltunk a KATA-sok mellett, kiálltunk a tanárok és diákok mellett. Most pedig a Momentum kint van Egerben a pultoknál, az aktivisták folyamatosan kopogtatják a várost és a demokráciáért dolgoznak. A párt önkéntesei már most több mint 1500 óra munkát tettek a kezdeményezésbe és 10 000 háztartást kopogtattak le.”

 

Lőcsei Lajos többek között azokról a jogtalan támadásokról beszélt a sajtótájékoztatón, amelyek az elmúlt időszakban jelentek meg. „Ezeknek a támadásoknak nincsen más célja, csak hogy kifogják a kezdeményezés vitorlájából a szelet” – mondta Lőcsei arra utalva, hogy a napokban egy újabb nyomvonal lehetősége merült fel Pajtók Gábor, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője részéről, valamint arról, hogy az elmúlt hetekben ismeretlen telefonálók próbálták rávenni arra az egrieket, hogy ne írják alá a népszavazási kezdeményezést. A fideszes támadásokon kívül Lőcsei Lajos említést tett Eger két alpolgármesterének alaptalan, a helyi Momentum elleni vádaskodásáról is, amellyel kapcsolatban elmondta, hogy az egrieknek elegük van a mocskolódásból és ha a városvezetés valóban támogatja a kezdeményezést, akkor tettekkel is tegyék meg azt.

 

Az elkerülő úttal kapcsolatban született írásainkat ide kattintva érhetik el.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló