2024. május 24., Eszter Eliza

Eger ügye

#lázár jános #elkerülő út #helyi népszavazás

Lázár János az egri elkerülő út külső nyomvonalának tervezését rendeli el!

Csarnó Ákos 2023.03.29. 07:52

Úgy tűnik, hogy mindenki megrezzent a sikeresnek tűnő helyi népszavazási kezdeményezéstől, ezért a minisztérium, az országgyűlési képviselő is hirtelen külső nyomvonalpártivá váltak

 

Az egri elkerülő út ügyében tartottak lakossági fórumot kedden Egerben – közölte az egerhirek.hu. A rendezvényt az Építési és Közlekedési Minisztérium szervezte és azon részt vett Nagy Bálint, közlekedésért felelős államtitkár és Pántya József, útépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkár, meglepetésre azonban a fórum közben megjelent Lázár János építési és közlekedési miniszter is, aki a résztvevőknek kijelentette, hogy a lakossági igényeket figyelembe véve a külső nyomvonal tervezését fogja elrendelni, de úgy, hogy bor is maradjon.

A miniszer kiemelte, hogy őt nem kell meggyőzni arról, hogy senki nem szeretne a lakóházától méterekre egy forgalmas utat Egerben. Semmiképp sem építenek olyan utat, ami az egriek számára nem elfogadható.

Szerinte Egerneke van lehetősége beleszólni abba, hol épüljön az út, ezt a helyi építési szabályzat lehetővé teszi.

Javaslom, hogy először a városházán tegyenek rendet! Én azt mondom, tervezzék meg a külső nyomvonalat, a belsőtől elállunk.

A miniszter hozzátette, hogy sokan politikai célokra használják az elkerülő út ügyét, aminek oka a jövő évi választások, de szeretné, ha a munka a jövőben szigorúan szakmai mederben folyna.

 

indexkép: MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló