2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#elkerülő út #helyi népszavazás

Elkerülő út: megkezdhetik a civilek összeszedni az aláírásokat a helyi népszavazáshoz!

Csarnó Ákos 2023.02.28. 09:40

Jogerős a döntés.

Korábban beszámoltunk arról, hogy helyi civilek kezdeményezték, hogy népszavazáson mondhassák ki az egriek, hogy az elkerülő út tervezett nyomvonalai közül melyiket támogatják. A Helyi Választási Bizottság (HVB) tájékoztatása szerint nem támadta meg senki a döntést, az jogerőre emelkedett, vagyis indulhat az aláírásgyűjtés.

Mivel Egerben megközelítőleg 50 ezer lakos él, akik közül 40 ezer rendelkezik szavazati joggal, nagyjából 8 ezer (20%-nyi) érvényes aláírásra lesz szükség, hogy kiírásra kerülhessen a helyi népszavazás. A lehetséges hibák, elírások miatt nem árt azonban legalább 10000 támogató aláírást gyűjteni a köveztkező 30 napban.

 

A három kérdés így szól:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése készíttessen megalapozó közlekedési tanulmánytervet a 25. számú főút, Eger elkerülő szakasznak Eger belterületét nyugati irányból elkerülő nyomvonaláról?

 

Egyetért-e Ön azzal, hogy Eger belvárosát keleten elkerülő út nyomvonalváltozati közül a településrendezési eszközök módosítása során kizárólag azt támogassa Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése, amely úgynevezett külső nyomvonalként az egri 0589/2 hrsz-ú ingatlanon halad keresztül és az amely az Újsor utcától, az Íj utcától és a Nagy-Eged utcától légvonalban legalább 500 méter távolságra húzódik?

 

Egyetért-e Ön azzal, hogy Eger közlekedési gondjainak enyhítése érdekében Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése a településrendezési eszközök módosítása során támogassa a 25. számú főút, Eger elkerülő szakasz megvalósulását?

Az elkerülő út ügyében itt olvashat többet és részletesen.

 

indexkép: Getty Images

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló