2024. június 19., Gyárfás

Vélemény

#mirkóczki ádám #fidesz #ungár péter #ellenzék #mirkóczki zita #berecz kálmán #eger #egerinfo

Van-e még lejjebb, Polgármester Úr? A Fidesz módszereivel romboló Mirkóczki szerint már mi is a NER része vagyunk


Mirkóczki Ádám ismét megerősítette azokat, amelyeket korábban is állítottunk róla és az önkormányzat botrányhíradójáról, az egerinfo.com-ról: a Fidesz kommunikációs, propagandamódszereit másolják, mi több, arra még rátesznek egy lapáttal, majd ökölbe szorítják a kezüket, hogy kérem szépen, itt mindenki egy rakás szarházi, aki ezt kritizálni meri.

Cikkeztünk már többször arról, hogy Eger városvezetése valamiért úgy látta jónak, ha alapít egy internetes oldalt azért, hogy ott válogatás nélkül, a minimális szakmai alapvetések nélkül odacsapathassanak azoknak, akik nekik valamiért nem szimpatikusak. Az egerinfo.com nevű oldalról van szó, amely adófizetői pénzekből is működik, ugyanis Eger önkormányzati cégei finanszírozzák a lap működését még akkor is, ha ők azt állítják, nagyon piaci alapon működnek.

 

Ezt az egerinfo.com-ot használták fel Mirkóczki Ádámék, hogy a mostani országgyűlési választási kampány során elkezdjék karakterrombolni az összellenzék jelöltjét, Berecz Mátyást és holdudvarát, miközben meglepő, de a Fidesz jelöltjéről, Pajtók Gáborról szinte szót sem ejtettek, ha pedig igen, azt is mézes-mázos bödönbe csomagolva.

 

Aljas propaganda a javából

 

Arról is írtunk, hogy Berecz Mátyás és elsősorban Mirkóczki Zita önkormányzati képviselőre úgy szálltak rá, ahogy azt a fideszes propagandamédiumoktól is csak ritkán látni. Több mint meglepő, hogy a Fidesz propagandaeszközeit egy olyan városvezetés építette be a mindennapi kommunikációjába, amely éppen a kormánypárti túlkapások ellenében jött létre. Az már egy másik kérdés, hogy Mirkóczki Ádámnak aztán hirtelen kényelmetlen lett minden ellenzéki párt.

 

Az egerinfo.com – vagyis a városvezetés és nyúlványai – számára tulajdonképpen mindenki ellenség, aki nem zeng ódákat a polgármester és két alpolgármestere csodatetteiről. Újságírókat, kommentelőket, Mirkóczkiék körén kívül eső politikusokat rendszeresen előszednek. És hogy mi ezzel a probléma?

 

– Egy önkormányzat lapja nem teheti meg, hogy az újságírás látszata alatt olyan módszerekkel száll bele gyakorlatilag mindenkibe, aki nem Mirkóczki Ádám és barátja, amely a legvadabb propagandalapokat is túlszárnyalja.

 

– Ezt különösen nem tehetik meg annak fényében, hogy jelentős mennyiségű közpénzből gazdálkodhatnak.

 

– A cikkeket névtelenül közlik, még az interjúk és a véleménycikkek is szerző nélkül jelennek meg.

 

– A Városházáról indított, ilyen mértékű gyűlölethadjárat még a fideszes városvezetés idején sem volt látható, a kormánypárti Eger Hírek munkatársai sem tudtak ezeknél cifrábbakat összehozni.

 

Néhány kezdeti őrjöngés után berágott a Polgármester Úr

 

Fontos részlet, hogy az egerinfo.com létrejötte sok más mellett annak is köszönhető, hogy Mirkóczki Ádámnak nem sikerült elérnie, hogy portálunk – amely nem titkoltan az akkori ellenzék, így a mostani városvezetés egyetlen valódi megjelenési lehetősége volt Egerben – feltétel nélküli lojalitással viszonyuljon az ő polgármesteri tevékenységéhez. Amikor mindezt Mirkóczki Ádám is felismerte, zavaros telefonhívásokkal próbálkozott, meglehetősen egyedi hangvételű sms-ekkel, majd portálunk többségi tulajdonosánál, Ungár Péternél próbált kilincselni, hogy ugyan, szóljon már rá az Egri Ügyek újságíróira, hogy viselkedjenek már úgy, ahogy szerinte kellene. Ungár Péter nem szólt ránk, majd Mirkóczki Ádám kiadta a kilövési engedélyt, számára az egyik legfőbb célpont az Egri Ügyek lett.

 

Aztán így már Ungár is ellenség lett. És hogy miért is írjuk le ezeket? Mert legutóbb, amikor az egerinfo.com bődületesen gusztustalan badarságairól szót mertünk ejteni, a cikk végén feltettünk néhány kérdést, pontosan ezeket:

 

– Hogy lehet, hogy egy megyei jogú város önkormányzata az egri adófizetők pénzéből nyíltan propagandalapot működtet?

 

– Kik írják a névtelenül megjelentetett cikkeiket?

 

– Minek köszönhető, hogy a választási kampányban szinte csak az ellenzéki jelölt Berecz Mátyást gyalulták, a fideszes Pajtók Gábor szinte elő sem került?

 

– Miért használja az egri adófizetők pénzét arra Mirkóczki Ádám, hogy saját politikai érdekeit így erősítse?

 

– Hogyan számol el a portál azzal a pénzzel, amelyet Mirkóczkiék az egri önkormányzati cégeken keresztül juttatnak az egerinfo.com-hoz?

 

Ennél lejjebb is lesz még?

 

Mirkóczki Ádámnak a fentiekről a napokban ezek jutottak az eszébe, és a Facebook-oldalán közzé is tette magvas gondolatait:

 

„Mivel nagyon unom már az Egri Ügyek baromságait, most a tényszerűség kedvéért először és utoljára.

 

1. Ungár Péter Magyarország egyik legsikeresebb NER-lovagja. Schmidt Mária fiaként, a Fidesz és a NER legbelsőbb körének része. A saját maga által már 2018-ban leadott vagyonnyilatkozata szerint, 15 milliárd forint (!) vagyona volt akkor. Ez Eger 2022-es költségvetésének közel fele!

 

2. Az Egri Ügyek nevű portál Ungár Péteré.

 

3. Csarnó Ákos, mint az Egri Ügyek főszerkesztője és a portál minden fizetéshez jutó munkatársa Ungár Péter egri kitartottja.

 

4. Csarnó Ákos rendszeresen engem vádol azzal, hogy a Fideszt támogatom (hogy hol, mikor, mi módon, az nem derült még ki). Más kérdés, hogy az Egri Ügyekkel ellentétben én elég sokat küzdök Oroján csapatával.

 

5. Csarnó Ákossal ellentétben én nem dolgozom Schmit Mária fiának és nem kapok a NER-től/ből sem fizetést, sem egyéb módon juttatást.

 

6. Csarnó Ákos és csapata hiteltelen NER-kitartottak. Ennyit Csarnó Ákosról és az Egri Ügyekről.

 

Van még kérdés? Innentől nem szeretnék az Egri Ügyek ostobaságaival foglalkozni.”

 

Igen, ezt sikerült összeraknia Mirkóczki Ádámnak. Csakhogy az Egri Ügyeket is kiadó cég többségi tulajdonosa, Ungár Péter a vagyonát nem a NER-nek, hanem elhunyt édesapjának köszönheti. (Kicsit gusztustalannak tetszett lenni, Polgármester Úr?) Azt a vagyont, amit Ungár apja jóval a NER előtt halmozott fel. Ezt Eger első embere is tudja, mint ahogy azt is, hogy Ungár ellenzéki politikus, akiről sok mindent állítottak már, de hogy a NER és a Fidesz kitartottja, nem igazán. Ennyi pont elég Ungár Péterről.

 

Mirkóczki Ádám azt is nagyon jól tudja, hogy Oroján Sándorral és a helyi Fidesszel mióta, mennyit és milyen fórumokon küzdünk. Akkor is tudta ezt Mirkóczki Ádám, amikor a választási kampánya során belovagolt a városházára azoknak a botrányoknak és sztoriknak a farvizén, amelyeket mi nyomoztunk ki és publikáltunk, majd az országos sajtó is előszeretettel vette át.

 

Minek nevezzük? Fideszre hajazó vagy kommunista szagú lett a városházi propaganda?

 

Mirkóczki a fent is idézett okfejtésével nem tett mást, mint megerősítette azokat, amelyeket korábban is állítottunk róla és az önkormányzat botrányhíradójáról, az egerinfo.com-ról: a Fidesz kommunikációs, propagandamódszereit másolják, mi több, arra még rátesznek egy lapáttal, majd ökölbe szorítják a kezüket, hogy kérem szépen, itt mindenki egy rakás szarházi, aki ezt kritizálni meri.

 

Az egri polgármester Facebook-posztjában látott gondolatmenet szépen beépülni látszik a propagandagépezetükbe. (Ismerős eljárás, ugye?) Az egerinfo.com oldalon a következő névtelen cikk velünk kapcsolatban azért született, mert ki mertük kérni az önkormányzati cégektől, hogy vajon erre a dühöngőre mennyi városi pénzt irányítanak Mirkóczki Ádámék. Igen, a gondjuk az, hogy egy önkormányzat cégeitől adatot mertünk kérni, közadatot. A legviccesebb rész pedig a végére maradt: azt követelik, hogy ezek után mondjuk meg, hogy az Egri Ügyeknél dolgozóknak mennyi a fizetése.

 

Nem ismerős ez módszer egy kicsit? A városban elkezdik pletykálni, hogy Mirkóczki nagy pálfordulása, miszerint hátat fordított az ellenzéknek, nem annyira a véletlen műve. Bemutatjuk, hogy a Fidesz egyik legaljasabb módszeréből csinál a polgármester és csapata városházi gyakorlatot, erre azt kezdik el szajkózni, hogy mi lettünk a NER része. Hát sok sikert, Polgármester Úr, hajrá, az egerinfo.com-on megjelenő névtelen senkik!

 

(Ez egy szerkesztőségi véleménycikk, az Egri Ügyek munkatársainak álláspontját tükrözi.)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló