2024. április 19., Emma

Vélemény

#Oroján Sándor #pajtók gábor

Pajtók Gábor: Oroján Sándor áruló!

Csarnó Ákos 2022.08.25. 13:57

Kiadták Orojánra a kilövési engedélyt?

 

Látványosan esett neki Pajtók Gábor egri fideszes országgyűlési képviselő Oroján Sándornak, aki az egri közgyűlésben a Fidesz frakcióvezetője. Az eddig nyílt titoknak számító belső fideszes harc most már egyáltalán nem titok. A kiborulás valószínűleg a fejlesztési pénzek elosztásáról szóló egyeztetés miatt történhetett meg.

 

A közösségi média felületén Pajtók az alábbi üzenetet írta ki:

 

Értékek helyett érdekek

 

Az egri közgyűlés már egy ideje a meddő, egyéni ambíciók által túlfűtött politikai csatározások színtere, ami lassan a város működését veszélyezteti.

A júniusi közgyűlésen Oroján Sándor az országgyűlési képviselő és a frakció feje felett elvtelen paktumot kötött az MSZP-s Mirkóczki Zitával.

Az elvtelen alkuhoz kötődő, szakmaiatlan és törvénysértő közgyűlési döntés miatt az egriek érdekében tárgyalásokat kellett kezdeményeznem Eger polgármesterével. A mai döntés mélységesen elszomorít.

Be kell látnunk, hogy Oroján Sándor az értékek helyett az egyéni érdekek mentén politizál, elárulva a választópolgárokat.

 

 

Pár hónappal ezelőtt már felvetettük a kérdést, hogy az áprilisi országgyűlési választások után milyen forgatókönyvek valószínűek. Az egyik forgatókönyv szerintünk a következőket tartalmazta:

3. lehetséges kimenetel: A Fidesz nyeri a választást, az egri körzet képviselője pedig Pajtók Gábor lesz

Ez a lehetőség is magában hordozza a közéleti vérengzés folytatását, csak más lesz a csapásirány. Pajtók Gábor megerősödve kerül ki a küzdelemből és kezébe veheti a körzetet, de ami nagyon fontos: komolyan nekikezdhet a helyi Fidesz átfazonírozásának, egy olyan szervezet kialakításának, amilyet ő szeretne. A kamarillapolitika mocsarába még mélyebbre süllyedő Egerben a színfalak mögött kiéleződik a Nyitrai-vonallal a küzdelem, ezzel párhuzamosan a megrendszabályozott közgyűlési fideszes képviselők összeállhatnak Mirkóczkival a közgyűlésben, és megtörténhet a Fidesz teljes visszacsempészése az önkormányzatba. Ennek a forgatókönyvnek a megvalósulásán dolgozik jelenleg Pajtók Gábor és csapata, összefogva Mirkóczki Ádám polgármesterrel – erről korábban is született írás.

Nos, úgy tűnik, hogy ez a helyzet. Ezt erősíti meg Pajtók posztjára adott válaszokból. Először Oroján Sándor védekezett:

Ez nem igaz, és végképp nem a nyilvánosság előtt kell a véleménykülönbségeket megvitatni, mert ez a teljes közösségünknek árt. Jobb lenne, ha a frakció tagjaival egyeztetne a vk elnök, Mirkóczki Ádám helyett.

A látványos egymásnak esést a felbátorodott fideszes választók, de magasabb rangú fideszes politikusok is kommentálták, többek között Szabó Róbert, volt megyei önkormányzati elnök – természetesen fideszes színekben:

Oroján Sándor te árultad el a egrieket. Nem azért szavaztak rád, hogy Mirkóczki Zitával és a baloldallal szövetkezz. Ez nem a város érdeke, maximum néhány ember érdeke. Pajtók Gábort több mint 14 ezer egri polgár hatalmazta fel, hogy tegyen a városért ezt semmibe venni csak azért, hogy a baloldalnak megfelelj szerintem felér egy árulással. A választóink és az értékeink elárulása. Pajtók Gábornak sikerült elérni, hogy egy asztalhoz üljön Habis László és Mirkóczki Ádám Eger érdekében. A városnak békés fejlődésre van szüksége, inteligens párbeszédre nem meddő, személyeskedő, egyéni érdekek által vezérelt vitákra.

Azért Oroján sem hagyta annyiban:

 

A Fidesz-KDNP frakcióban senki sem áruló. A baloldallal nem szövetkeztünk, elvtelen háttéralkut nem kötöttünk.

A munkánkat Eger üdve érdekében végezzük:

Mindenkinek a javaslatait beépítettük Eger 7 éves fejlesztési tervébe.

Megújítjuk az intézményeket energetikai szempontból, csökkentjük a gázfüggőséget.

Felújítjuk az Érsekkertet és a Szépasszony-völgyet is.

Egységben az erő, nehéz időkben együtt kell maradni!

 

Megközelítőleg 5 hónap sem kellett tehát, hogy felszakadjon a lepel és a napvilágra kerüljenek az egri Fideszen belüli problémák, de ilyen szintű, erejű támadásra, gyalulásra nem számított senki. Ez – ismerve a fideszes kremlinológiát, a karaktergyilkolás technikáját – nagy eséllyel Oroján Sándor megregulázásának kezdetét jelenti megjósolhatatlan kimenetellel: lemondás a frakcióvezetésről? Lemondás a mandátumról? Ekkora botrány a Fidesz háza táján Demeter Ervin egri tevékenysége óta nem történt, elképzelhető akár a teljes egri Fidesz újbóli feloszlatása és újraszervezése is.

 

indexkép: facebook/Mirkóczki Ádám

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló