2024. május 28., Emil Csanád

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #pajtók gábor #sajtótájékoztató

Mirkóczki és Pajtók közös erővel fut neki az érsekkerti játszótér több százmilliós felújításának

Kovács Dávid 2022.08.23. 13:59

Nagy az egyetértés az egri polgármester és a térség országgyűlési képviselője között: az adrenalinparkra szánt 700 millió forintot csoportosítanák át az érsekkerti játszótér teljes korszerűsítésére.

 

Mirkóczki Ádám polgármester és Pajtók Gábor országgyűlési képviselő az egri városháza előtt tartott, közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kedden "konstruktív, eredményes" egyeztetést folytattak a TOP Plusz forrás felhasználásáról, valamint a fejlesztési prioritásokról. A közösségi médiában megosztott fotók alapján az említett megbeszélésen Habis László volt egri polgármester, Mirkóczki egykori ellenfele is részt vett.

301197663_621495819332192_7784770623932075505_n
Fotó: Mirkóczki Ádám / Facebook

Pajtók Gábor épp egy hete, múlt kedden, jelentette be, hogy írásos javaslattal forult Eger (jelenlegi) polgármesteréhez, amelyben azt kéri, hogy az érsekkerti játszótér teljes körű megújítása is kerüljön be a támogatott fejlesztések körébe a csütörtökön tartandó augusztusi közgyűlésen.

 

A térség országgyűlési képviselője az Érsekkertben tartott, múlt heti sajtótájékoztatón egy műemlékvédelmi környezetbe illő, mintegy 600-800 millió forintból megvalósuló játszótér tervét harangozta be, és arról beszélt, hogy a szükséges összeget az egyelőre még el nem fogadott TOP Plusz pályázat forrásainak átcsoportosításával teremtené elő. Mint kiderült, Pajtók a tervezett adrenalinpark közel 700 millió forintos összegéből fedezné a játszótér korszerűsítését, hiszen az akár az Aktív Magyarország program keretében is megvalósulhatna.

 

🎡 Megújulhat a érsekkerti játszótér!

❗️Teljes egészében megújulhat az Érsekkerti játszótér, s ezzel sok- sok egri családos régi álma válhat valóra. ⛲️🎡🎠 📑🖋 A mai napon írásos javaslattal éltem Eger város polgármestere felé, hogy az augusztus 25-i közgyűlésen kerüljön be az Érsekkerti játszótér teljes körű megújítása is a támogatott fejlesztések körébe. 🤝 Amennyiben a javaslatomat támogatja a egri közgyűlés, a játszótér a műemléki védett környezethez illeszkedően, minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal kiegészülve újulhat meg. 🇭🇺

Közzétette: Dr. Pajtók Gábor – 2022. augusztus 18., csütörtök

 

"Megállapodtunk abban, hogy teljeskörűen felújítjuk a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben lévő rossz állapotú játszóteret és ehhez kapcsolódóan egy szolgáltató épületet alakítunk ki, ahol a kisgyermekes anyukák is elláthatják majd gyermekeiket" – közölte a keddi megbeszélések után Mirkóczki Ádám a közösségi oldalán.
 
A polgármester közlése szerint abban is egyetértettek, hogy 150 millió forint elkülönítése szükséges a Szépasszony-völgy, valamint közel 500 millió forint a Déli Ipari Park fejlesztésére. "Szintén konszenzus volt közöttünk a volt mezőgazdasági iskola és a Dobó István Laktanya tervezett (állami-önkormányzati tulajdoni) cseréjével kapcsolatban abban a kérdésben, hogy sem a volt iskolaépület, sem a Templom Galéria felújítása nem lehet része a TOP Plusznak" – tette hozzá.
 
Mirkóczki arra is kitért: mindketten fontosnak tartják, hogy az óvodák és bölcsődék fejlesztésére tervezett támogatás az eredeti összeggel szerepeljen az anyagban. "Mindezek városstratégiai jelentősségű ügyek, fontos, hogy közösen tegyünk a megvalósulásukért" – magyarázta keddi Facebook-bejegyzésében.
 

Konstruktív, eredményes és nem utolsó sorban az egriek érdekeit szem előtt tartó egyeztetést folytattunk ma dr. Pajtók...

Közzétette: Mirkóczki Ádám – 2022. augusztus 23., kedd
 
Ahogy korábban az Egri Ügyek is beszámolt róla, az összesen 8,9 milliárd forintos TOP Plusz forráskeret nem kis egymásnak feszülést okozott a legutóbbi (júniusi) rendes közgyűlésen, amit aztán újabb politikai vagdalkozások követtek, majd a polgármester újabb rendkívüli ülést hívott össze, amit a Fidesz-frakció ezúttal is bojkottal tett határozatképtelenné.
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló